Combo jackátalakítóval miért nem működik egyszerre a headsetem mikije és hangszórója együtt?
Asus X550V típusuú laposom van,combo jackes.
Ha bedugom a headsetem hangszóróját, működik.
Ha a mikijét, nem működik. Vettem egy combo jack átalakítót, ahang jó,viszont amikrofont egyáltalán nem tudom beállítani sehogyansem.
1.
Nem a megfelelő audio driver van telepítve.
Ellenőrizd, pl. Win10-nél:
Start menü gombon jobbegérgomb > Eszközkezelő > Hang audio és játékvezérlők kategória > ha itt High Definition audio eszköz szerepel, akkor telepíteni kell a gyártói Realtek driver-t.
2.
Esetleg pont egy Nokia-s jack átalakítót sikerült szerezned, amin fordítva van bekötve a Mic és a Ground.
(középső Apple-s az általánosabb)
Driver biztos h friss.
Egyébként az elosztó egy sharkoon pmp35.
1.
Tehát Realtek audio szerepel az Eszközkezelőben a Hangvezérlőknél?
2.
Csatlakoztasd a headset-et a jack átalakítóval, majd az óra melleti sarokban lévő kis fehér hangszóró ikonon jobbegérgomb > Rögzítőeszközök menüpont > a megjelenő listában talán több eszköz is szerepel?
Zöld pipa jelzi az alapértelmezett (elsődleges) eszközt.
Ha másikat akarsz beállítani, akkor jobbegérgomb > Beállítás alapértelmezett eszközként.
Az eszközök sorának jobb szélén van aktivitásjelző csík, ahol látható, ha beszélnek a mikrofonba.
3.
Másik gépben működik a mikrofon?
(jack átalakítóval, vagy nélküle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!