A Radeon RX 550 van olyan vagy legalább közel olyan erős mint a GTX 660 vagy a GTX 570?
Radeon RX 550-et akarok venni természetesen 4 GB-set ,mert a 2 GB vram az már kevés max full hd alatti felbontásokra még elég ,bár nekem is csak egy 1680x1050 monitorom van nem full hd-s de már arra is kevés lehet ,na meg főképp ,hogy a későbiekben majd váltok monitort ,még a 3 GB vram sem lesz sokáig elég ,1 év múlva már a felbontást és beálítást is kaphatnám le 3 gb vram-al ,ezért kel 4 GB vram-al el látott kártya ,és a gépigény.hu az pl RX 550-el pl a gépigény.hu is bf 1-nél 35 fps-t ír 720p-n ,és a mai játékokhoz legalább egy gtx 750 ti vagy gtx 660 szintű kártya kel ,ha nincs elég ,jó ez a kártya akkor bizony veszek mindenképp használtan egy 4 GB-os GTX 750 Ti-t,mert arra már nincs keret ,hogy ujonan vegyem a 4 GB-set ,de ha jó akkor a RX 550 ezt a kártyát venném meg: [link]
jó lesz ez a kártya?
Az rx 550 eléggé túl van istenítve a teljesítményéhez képest.
1-2 összehasonlítós oldalon is megnéztem ezt a kártyát pl game-debate-n és ott furcsa mód úgy írja, hogy a hd 7850-es kártyánál erősebb több mint 50%-al, ami már inkább a 7950-70 es szinthez van közel, mindeközben a valóság meg az, hogy még a gt 1030 is erősebb többnyire nála, ami pedig gyengébb mint a 750 NON ti.
Gtx 750ti-ből is felesleges a 4gb vramost venni, ha sok vrammal szerelt kártyát akarsz akkor a legalja a 960, vagy olcsóbban a régebbi 7950-70. Hidd el, ekkora felbontáshoz untig elég a 3gb vram, főleg ha nem is maxolod ki (mivel a gpu nem is bírná bizonyos játékokban)
De létezik a 4gb-os, csak a teljesítménye egyezik kb a gtx 1050-el, fogyasztása pedig olyan 300w-körül alakul, ráadásul magyar országon nem is találtam belőle csak 2gb-osat, ami ma már elég kevés, mivel 2x1gb. Akkor már r9 290 :D
94Celsiusnál feljebb nem ment nálam, (mivel annál már a clock speedet veszi vissza :D) igaz 55%-os ventin volt csak, ami olyan bőő 3000rpm feletti fordulatot jelent... 30p után már komolyan nyugtató volt mikor elhalkult :D 45k-ért találtam hp-n 1-et.
Teljesítmény ügyileg kb közel van az 1060-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!