Létezik, hogy a fix 30 FPS nagy monitoron olyan mintha szanaszét akadna?
A kérdésem elsősorban elméleti, de tagadom azért b+++ az ideg összefoglalnám röviden:
Összeraktam karitatív céllal egy eg yrossz anyagi helyzetű családnak egy viszonylag jó P4 alapgépet, az évek során elég sok alktarész, régi gépeimből, barter-üzletkből visszamaradt cuccokból, gondoltam had szóljon, a konfig:
CPU: P4 2.4
RAM: 1GB
VGA: ATI Radeon 9800
Alalpap: Abbit iS7-E2
HDD: 150 GB Hitachi
Táp: FSP 300 W
Minden letesztelve, hibátlan.
Hozzácsaptam egy 19 colos Samsung Syncmaster 900Sl-t.
Feltettem korabeli játékokat, Half Life, Vice City, NFS HP2, ilyesmik amikről tudtam hogy menni fognak, itt jött a meglepi:
ugye ezek még 30 FPS-re voltak limitálva, és egyszerűen úgy néz ki, úgy fut miint a f**s, mintha teljesen akadna, pedig stabil 30 FPS-és ilyen gép a maga idejében nem volt gyenge, a játékok sem olyan gépigényesek, én 2003 körül ennél gyengébb gépekkel, és általában 512 MB rammal toltam gond nélkül, viszont akkoriban én mindig 17 colos monitorokat használtam-de ehhez amit összedobtam, csak pont egy 19-es Crt-t találtam elfekvőben.
Szerintetek, a nagyobb monitor miatt létezik az, hogy a stabil 30 is rötyi, a reakció-idő, vagy ilyesmik miatt (bár én még 15-ös csöves monitorral is volt hogy toltam anno), vagy csak az én szemem szokta meg és azért látszana ennyire gagyinak a fix 30?
Kicsit égő most így odaadjam-e, meg engem már is bosszant ez a kérdés.
Csak te latod olyannak. Ha az valoban 30 fps, akkor mas nem fog eszrevenni semmit.
Ugyanezzel a problemaval kuzdok miota 144 Hz-es monitort vettem. A 60 meg talan okes, de alatta fajdalmaim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!