Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ismeri fel a videoká...

Miért nem ismeri fel a videokártyát?

Figyelt kérdés
Most raktam össze egy új gépet, és sehogy sem akarja a videokártyát felismerni. (MSI b150 nightelf alaplap, GTX 1050 Ti VGA, i3 6100 CPU) Eszközkezelőben sem mutatja csak az intel HD graphics-ot. Drivert nem enged feltenni, mert kiírja hogy nincs hozzá megfelelő eszköz.
2017. nov. 25. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Próbáld meg áttenni mesik PCI slotba, illetve ha a lemezes drivert nem engedi feltenni, próbáld meg a gyártó oldaláról leszedni a drivert.
2017. nov. 25. 12:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Látod, ez különös. Nálam pont hogy a HD graphics nem látszik az eszközkezelőben, csak a dedikált kártya.

Élek a gyanúperrel...

A monitort mihez csatlakoztattad?

2017. nov. 25. 13:44
 3/8 A kérdező kommentje:
DVI-be, meg próbáltam HDMI-t is de semmi.
2017. nov. 25. 14:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Úgy értettem, hogy nálam a KÁRTYA kimenetébe van dugva a monitorkábel és így nem látszik az eszközkezelőben a HD graphics csak a kártya.

Ugye nem az alaplapi kivezetések egyikére dugtad?

2017. nov. 25. 21:57
 5/8 A kérdező kommentje:
De, mert a kártyába dugva nem ad képet egyáltalán. Próbáltam dugdosni a kártyába is, de semmi. BIOS-ban elvileg be van állítva hogy elsődleges legyen a PCI-e, de nem műkszik mégsem.
2017. nov. 26. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:

A kártya nem igényel külső energiaforrást? A tápot rádugtad, ha szükséges? (6 pin)

Más gépben működött?

2017. nov. 27. 21:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen rádugtam, ki próbáltam másik gépben a VGA-t és jó. Próbáltam alaplapba is másik kártyát, nem-e a PCI-E csatlakozó rossz, de nem. Nem értem. Létezik olyan, hogy MSI alaplap nem kompatibilis Gigabyte kártyával ? Bár ez hülyeség, de más magyarázatot nem tudok.
2017. nov. 29. 14:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Számítástechnikában minden lehetséges...

Nem hülyeség amit mondasz. Egy fórumon volt olyan eset mikor a GTX960 VGA nem indult el ASROCK alaplapban csak ha a legfrissebb alaplapi BIOS volt fent.

2017. nov. 30. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!