Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a problem?

Mi lehet a problem?

Figyelt kérdés
Elindul a gép dell logoval teljesen normálisan... az tán kiirja hogy microsoft copyright all right reserved... ez után szokott jönni a windows(7) logo és animáció AZ LENNE A GONDOM MINDEN JO A COPIRIGHT SZÖVEGIG DE UTÁNA NINCS WIN LOGO HANEM UJRAINDUL A GÉP (telefonrol irok) MI LEHET A BAJ??????

2017. nov. 23. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:

F8-ot nyomva indulás közben bejön majd egy menü. Válaszd a csökkentett módot. Ha úgy elindul, akkor valamelyik driver vagy legutoljára telepített program okozhatja, azt el tudod távolítani.

Futtathatsz rendszervizsgálatot, stb...

Ha úgy sem indul el, akkor inkább valamelyik hardver lesz hibás.

Legtöbbször memória, VGA, vagy HDD hiba okoz ilyet.

De lehet amiatt is, hogy nem lett rendesen leállitva, pl. leállás közben áramtalanítva lett... ilyenkor megsérülhet a fájlrendszer, vagy a partíciós tábla.

2017. nov. 23. 15:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Hol nyomjak f8at? Lépjekbe a biosba ?

(Sehol nem működik az f8 dell logo alatt sem és copyright szoveg alatt sem)

2017. nov. 23. 16:01
 3/4 anonim ***** válasza:

Meg kell nézni, hogy telepítő lemezről, vagy pl. egy live rendszerről be tud-e bootolni a gép? Win 7 live, vagy valamelyik Linux live verziója jó erre. Ha elindult a live rendszer, akkor meg lehet vizsgálni a merevlemezt és a hardvereket.

Ha nem indul el úgy sem, akkor hardver hiba.

Sajnos sok minden lehet az oka annak, hogy nem indul el a gép. Lehet, hogy szakemberre kellene bíznod a hiba okának kiderítését.

2017. nov. 23. 23:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Már megoldottam újra raktam a gépemet. Szerencse hogy az adataimat egy külön partíción tárolom és azt nem formáztam le telepítésnél!
2017. dec. 12. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!