Ryzen 5 1600 vs ryzen 5 1600x?
Figyelt kérdés
tervezek venni egy új procit csakis kizárólag gamelésre, a procira szánt keretem (65-70k) miatt ez a 2processzor az ami szóba jöhet (mellé tudnék venni egy 10k körüli cpu coolert ha szükséges) viszont nem értem pontosan, hogy az "X" mit takar. olvasgattam, de ahogy látom minden ryzen overclockolható 4ghz-ig az "X" nélküli 1600as viszont az "X"-el szemben ehhez jár egy gyári cpu hűtő is, (amiről azt olvasom elég jó) tehát mi a különbség a 2proci között amitől az "X" kb +5k-val drágább?
Egy gtx 1070el használnám, 1920x1080 felbontású monitorral. melyiket lenne célszerűbb vennem?
#ryzen5 r5
2017. nov. 21. 21:58
1/3 anonim válasza:
Az X jelölésű valamivel erősebb. Szerintem megéri a felárat.
2/3 anonim válasza:
Itt jól látható a különbség: [link]
A Ryzen 5 1600X 3,6Ghz-en megy, a sima Ryzen 5 1600 pedig csak 3,2Ghz-en.
3/3 anonim válasza:
gyári hűtővel mindkettővel elérhető a 3,7 Ghz. Egy komolyabb lég vagy vízhűtéssel az 1600 3,9-ig megy, az 1600x esetleg eléri a 4.0 Ghz-et, de ez se garantált. azt vedd ami olcsóbb, kb ugyanazon a szinten vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!