Vásárlás de melyik SATA?
Régi laptopomba vinyót szeretnék vásárolni,
2,5" SATA HDD (250GB és 1TB közöttit még nem tudom)
de ahogy látom a legtöbb amit venni lehet az SATA3-as
Honnan tudhatnám meg
nekem milyen SATA csatlakozó van a gépemben?
Vagy mindegy milyen HDD-t veszek, a SATA3-as bele fog menni a régi laptopba ha az mondjuk SATA1 vagy SATA2?
"és ráadásul nem jár jelentős sebességcsökkenéssel a használatuk"
-Pontosan 0 csökkenéssel jár, uais egy HHD se éri el a SATA1 150MB/s sebességét.
-Ja de van, ha ki tudsz csengetni $1000-t akkor egy két típus épp, hogy meghaladja a SATA1 sávszélességét.
Szóval, teljesen mindegy, hogy SATA1, 2, vagy 3, ez csak marketing a gyártók részéről, és persze azért ők is inkább a nagyobb csatolóval látják el a HDD-t, ami jó, de szinte értelmetlen.
Így van, a sata csak marketing, az ide-nél nincs jobb. Na meg ott a sok ssd-s buta ember, észre sem veszik hogy nincs gyorsabb a sata1 nél.
Na de komolyra fogva a szót, nyugodtan vehetsz sata3-ast, kompatibilis lesz vele.
Megkövetlek #2-es, én olvastam félre a kérdező kérdését.
Kérdező: vegyél egy 250GB-os SSD-t inkább, HDD-t max. másodlagos winyónak rakj be, ha kell a nagy tárterület (és van még1 winyónak hely)
A kérdés HDD-ról szól és nem SSD-ről!!
Az SSD-nél számít de a HDD-nél nem, hogy milyen SATA, 1,2, vagy 3.
Így a #2-s válaszolónak igaza van.
"Így van, a sata csak marketing,"
Ne írj hülyeséget még viccből se, inkább olvasd el a kérdést és értelmezd a mondatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!