ADATA SX930 120GB SATA 3-as SSD jó vásárlás lenne egy SATA 2-es alaplapba?
Soha nem használtam vagy láttam SSD-t. Ez az ADATA márka számomra nagyon új. Ez nem valami noname hulladék termékeket forgalmazó márka?
Ha nem, az SSD-jük milyen?
Lesz mellette egy HDD is, mert olvastam, hogy nincs kibékülve a sok írással.
Ezt az SSD-t néztem ki:
Itt kicsit olcsóbb és van pár vélemény is.
Egyébként az Adata nem rossz. Eddig csak egy termékükkel találkoztam ami megdöglött, de azt hiszem az nem rendeltetésszerű használat volt (pendrive, kutya megrágta).
Köszi a választ.
Kell valami extra dolgot tudni win 7 telepítése előtt?
SSD & HDD esetében jumperekkel nem kell szórakozni?
Jumpereket már nem nagyon kell használni, mióta az IDE csatikat lecseréltük Satára. :)
Nincs más dolgod, mint feltenni rá egy oprendszert, semmi extra - mintha egy merevlemezre telepítenél.
Mentek a zöldek. Köszönöm.
Ez a trimp bekapcsolása annyiból áll, ami ezen az oldalon olvasható?
Illetve ezek a javasolt beállítások mennyire megbízhatóak?
Alapvetően jó a cikk, de valahol a prohardveren van egy részletesebb.
Ha SSD-re telepítesz win-t (7 vagy frissebbet) akkor a beállításokat megcsinálja. Klónozáskor kell inkább átnézni őket. A temp mappát és átirányításokat meg lehet csinálni, de igazából nem sok értelme van. Az írási ciklusokat sokan túlértékelik. Nem találtam infót, hogy ennek elvileg mennyit kell tudni, de a gagyiknak is 1000 felett van. Az azt jelenti, hogy ennél a vinyónál 120 terra írást tudnia kell. Nekem a 3 éves SSD-n kevesebb mint 8 jött össze eddig. Tehát mire írással tönkretennéd, addigra már semmire nem lesz elég a 120GB.
Tehát vedd meg nyugodtan, használd és élvezd, hogy nem kell várni semmire :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!