Egyformának kell lenni-e?
Ha találsz DDR5-ös memóriát és hozzá való alaplapot/processzort akkor megtapsollak.
Nyilván a kettőnek semmi köze egymáshoz, működni fog.
A ddr3-at támogatja kitétel a rendszerramra vonatkozik, másfélét bele se tudsz tenni, mivel a ramok foglalata eltér hogy véletlenül se lehessen. Persze létezik hibrid ddr2-ddr3 lap de ott sem lehet a kettőt együtt használni.
Ami videokártyát illeti, az külön zárt rendszert alkot saját memóriavezérlővel, tápellátó áramkörrel, processzorral, és pci-e sloton keresztül kommunikál a gép többi részével. Tehát ahhoz hogy az alaplap milyen ramokat támogat, semmi köze.
én még ddr5-tel nem találkoztam, csak gddr5-tel, mivel az a rám rá van forrasztva a videokártyára, max ha levágod/leégeted, tudod leszedni, de akkor tönkre is ment.
A rendszer (sima ddr vagy ram) és a videokártya (gddr vagy vram) memóriái közt nincs különösebb átfedés azon túl, hogy mindkettőben adatot tárolsz. Az én gépemben ddr3 ram van gtx 1080 videokártya mellett, ami meg gddr5-ös, mégis vígan működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!