Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A torrentezés megrövidíti a...

A torrentezés megrövidíti a SSD meghajtók életét?

Figyelt kérdés
Értem ez alatt, hogy letöltéskor és feltöltéskor írja/olvassa a meghajtót. És ha igen, akkor ki lehet ezt védeni azzal, hogy a klienst és a letöltött tartalmat nem az SSD-re, hanem egy HDD-re telepítjük? Vagy minimális írás/olvasás akkor is végbe megy?

2017. nov. 18. 09:37
 1/3 Derwer ***** válasza:

Kb annyira, mint ahogy a téli gumi is kopik használatkor.

Arra vetted, hogy használd. Lehet kímélni, de ha nem teszed akkor is hamarabb avul el, mint hogy meghaljon.

Egy HardDiskSentinellel tudod követni, hogy mennyi van még benne...

2017. nov. 18. 09:45
 2/3 anonim ***** válasza:
A torrentezés öli a legjobban. Elviekben sincs értelme SSD-n torrentezni. Ugyanolyan árban megveszel egy 4x akkora tárhellyel rendelkező HDD-t.
2017. nov. 18. 10:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Tény, hogy torrentezésre inkább hdd-t kellene használni a nagyobb tárkapacitás miatt.

Viszont ostobaság azt hinni, hogy ez árt az ssd-nek. Azért van, hogy használjuk. Nem csak rendszernek találták ki!!!

Ugyan úgy lehet nyüstölni mint egy hdd-t. Hihetetlen, hogy még mindig vannak akik azt szajkózzák, hogy így ssd élettartam, úgy ssd élettartam.

Évek kellenek mire egy ssd normál (mint egy hdd) használat mellett egyáltalán jajongani kezd. Az elektronika hamarabb purcan ki mint a cellái. Vagy elavul.

Tény, hogy adattárolásra az ár/kapacitás miatt nem ajánlott. Bár semmi akadálya.

2017. nov. 18. 16:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!