Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Létezik, hogy túl nagy áramot...

Létezik, hogy túl nagy áramot adjon a tápegység a SATA kábelnek?

Figyelt kérdés
Összeraktam egy új gépet, egy Seasonic 650W félmoduláris táppal. Elindítom, érzem valami szagosodik. Túl későn állítottam le, és a SATA kábelt amit az alaplappal adtak megégett (természetesen a merevlemeznek is annyi). Az érdekesség, hogy 2 darab sata kábel van vele, az egyik sima fekete, a másik színes szigetelésű. Tudom, hogy a szigetelés nem határoz meg semmit, de vajon a tápegység adhat túl nagy áramot vagy a kábellel lehet baj, ami a tápegységtől a merevlemezhez megy?

2017. nov. 17. 12:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Sikerült kimérnem a molex csatlakozónál. 12,04V és 5,02V, tehát szerintem már csakis a kábel maradt. Holnap megpróbálok egy akármilyen sata-s merevlemezt beszerezni az ócskapiacon és veszek egy új sata kábelt is és meglássuk mi sül ki belőle.
2017. nov. 18. 18:36
 12/13 anonim ***** válasza:
Olyan SATA merevlemezed van, amin Molex kábel van? Annak mi értelme, de komolyan? Kell, hogy legyen rajta külön SATA tápkábel, és ARRA kell rákötni, NEM a Molex-re!
2018. aug. 5. 05:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Mivel ugye a Molex több áramot képes leadni, mint a SATA tápkábele, főleg a régebbi IDE merevlemezek nagyobb áramigényének kielégítésére volt régen Molex kábel rajta, de a SATA tápkábel körülbelül 2x kevesebb áramot ad le, mint a Molex, talán akkor a túl nagy áramfelvétel lehet a gond.
2018. aug. 5. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!