Tehetek olyan ramot a gépbe amiben van ECC?
Figyelt kérdés
Régi gépem van de szeretnék bele ramot tenni. Nem tudok most új gépet venni ezért ki akarom cserélni a ramot hogy kicsit jobb legyen. Amit néztem az jó lenne 8GB DDR2 PC2 5300F 677MHz 2Rx4 ECC FBDIMM RAM MT36HTS1G72FY-667A1D4 Micron. De az alaplamon egy Fujitsu d2811-a1 és állítólag ez az alaplap nem támogatja ezt (no ECC) ahogy a leírásban néztem. Ettől függetlenül jó lenne bele a ram? Tudnám használni a gépet?2017. nov. 5. 12:56
1/8 anonim válasza:
Nem.
Olyan alaplapba, ami nem támogatja az ECC-t, nem rakhatsz ECC-s RAM-ot.
Az alaplap leírásában
ftp://ftp.ts.fujitsu.com/pub/Mainboard-OEM-Sales/Products/Mainboards/EoL/EoL_ClassicDesktop/Datasheets/D2xxx/DS_D2811-A.pdf
szerepel, mi mehet bele:
"4 DIMM Sockets (1.8V), 512MB - 16GB, Single / Dual Channel DDR2-800 (CL6) / DDR2-667 (CL5) SDRAM, unbuffered, no ECC"
2/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor ezt a ramot nem kell megvenni..értem :/ Köszi a választ.:)
2017. nov. 5. 13:14
4/8 anonim válasza:
Hasonlítsd össze a Termékleírásban szereplő paramétereit az alaplap követelményeivel:
DIMM Socket? Igen!
DDR2? Igen!
800 MHz? Igen!
CL6? Igen!
1.8 V? Igen!
Non-ECC? Igen!
<=16 GiB? Igen!
5/8 A kérdező kommentje:
Sokat segítettél. Nagyon szépen köszönöm.:)
2017. nov. 5. 14:18
6/8 anonim válasza:
Bele, de ennyiért már egy sokkal jobb gépet is kapsz, mint a mostani
7/8 A kérdező kommentje:
Hogy értve ennyiért? 50 ezer forintért? Írtam,hogy nem tudok most új gépet venni. Másra kell most a pénz. Ennyi meg belefér hogy ezen a vackon újítsak egy kicsit. Csak ennyi kell nekem most nem egy fullos hardcore gamer pc. Előbb a kocsi aztán a többi. 1-2 programnak ez bőven jó lesz.
2017. nov. 9. 11:18
8/8 anonim válasza:
". Ennyi meg belefér hogy ezen a vackon újítsak egy kicsit."
Nem ér ennyit egy ddr2 ramos gép
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!