Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I3 4000M van a laptopomban, a...

I3 4000M van a laptopomban, a 7. generációs i3 mennyivel gyorsabb?

Figyelt kérdés

Mert nekem úgy tünik, hogy 10-15% csak a javulás...

Tudom, hogy erre jönni fog a sok kocka fröcsögés, akiknek 90%-a amugy semmi termelő munkát nem végez a számítógépén.

Ahogy észrevettem, nem a proci a szük keresztmetszet, hanem ezek a HD-nak csúfolt kijelzők, ahol szabad szemmel látni a pixeleket (a'la 1366*768)...főleg, ha még a kontraszt is nagyon alacsony.

ja meg a 5400rpm-es merevlemezek. Ja meg a 4 giga ram, amit még cserélni sem lehet, mert rá van forrasztva az alaplapra...

Persze értem én, hogy így lehet olcsósítani és megvetetni a néppel. Csak éppen elterelik a figyelmet a legnagyobb behatású dolgokról és ilyen hülyeségeken pörögnek az emberek, hogy HÁNNNNYGIGGAHERCCCCC

Az, hogy mennyit fogyaszt meg mennyire lehet javítani, szétszedni, garancia, stb az nem tényező, csak az ilyen kézzelfogható dolgok, hogy milyen a szine meg társai.

Értem én, hogy ezek az érzéseket mozgatják meg és a többi már túl absztrakt paraméter.

2017. nov. 5. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:

"...akiknek 90%-a amugy semmi termelő munkát nem végez a számítógépén."

- Miért te végzel? Mert ha nem akkor tényleg mindegy az a 10%. Ha meg végzel akkor miért laptopot alkalmazol erre a célra? A laptop nem erőforrásigényes munkára való!

"Ahogy észrevettem, nem a proci a szük keresztmetszet, hanem ezek a HD-nak csúfolt kijelzők, ahol szabad szemmel látni a pixeleket (a'la 1366*768)...főleg, ha még a kontraszt is nagyon alacsony."

Látom a szűk keresztmetszet fogalmával sem vagy tisztában. Szűk keresztmetszet esetén van egy lkatrész ami teljesítményében "visszafogja" a többit. Na ez biztos nem a monitor lesz !!!

"ja meg a 5400rpm-es merevlemezek."

- Mert bizony a laptopba lassú vinyót szoktak rakni mert az kevésbé melegszik mert kevés a hely a gépben, ezért nem való munkára.

"Ja meg a 4 giga ram, amit még cserélni sem lehet, mert rá van forrasztva az alaplapra..."

- Mert bizony a laptopba ilyent tesznek mert nincs hely benne ezért így oldják meg, emiatt sem való munkára.

"Persze értem én, hogy így lehet olcsósítani és megvetetni a néppel. Csak éppen elterelik a figyelmet a legnagyobb behatású dolgokról és ilyen hülyeségeken pörögnek az emberek, hogy HÁNNNNYGIGGAHERCCCCC"

- Csak az akit ez érdekel. Az okosabbja meg aki nem ért hozzá, vásárlás előtt felteszi itt a kérdését és le is beszéljük a laptopról, ha meg mindenképp az kell akkor elmondjuk hogy a kis hely miatt lassú és kicsi benne a vinyó és a RAM, ja és a VGA-t sem lehet cserélni, ha így is laptop kell akkor vegye meg de utána ne panaszkodjon.

"Az, hogy mennyit fogyaszt meg mennyire lehet javítani, szétszedni, garancia, stb az nem tényező, csak az ilyen kézzelfogható dolgok, hogy milyen a szine meg társai. "

- Előbbi problémánál mi szólunk, utóbbi meg csak a nem hozzáértőknél szempont...

2017. nov. 5. 12:37
 2/3 szántóvető ***** válasza:
ez egy kérdésnek álcázott vélemény nyilvánítás.a legjobb ha nem írok semmit.ha így gondolod akkor jó,felőlem rendben.
2017. nov. 5. 12:48
 3/3 A kérdező kommentje:

legtöbb ember internetezik a számítógépén.

Ami abból áll, hogy kattingat össze vissza és önálló életet kezd élni a gép, mert a weblapok, a hirdetések, a google és társainak befészkelődése folytán nem is a felhasználó használja a gépét, hanem az internet.

És akkor indul ez a "lassú a gépem" szindróma

Érdekes nekem 3 éve ugyanaz a rendszer van, és mégsem "lassul be"...

Munkában egy 1,2 milliós laptopot kaptam, 32 giga ram 7. generációs i7, 4K-s kijelző, mobile quadro, de még nem volt oylan, hogy 10 gigánál több memóriát használtam volna egyszerre, pedig 4-5 száz alkatrészből álló összeállításokkal dolgozom (gépészeti tervezés)

internetezésre visszatérve:

lehet mondani, hogy CSUPÁN internetezésre használják a számitógépet, de nyilvánvaló, hogy ez önmagában is nagyon erőforrásigényes, főleg ha a felhasználó azt se tudja mi történik, csak kattingat össze vissza.

MUNKA:

arra, hogy irodai programok menjenek egyáltalán nem kell szinte semmilyen erőforrás.

És mégis lehet "dolgozni" velük. Mondjuk itt is bejön a felhasználói faktor, mert a szövegszerkesztőt még mind a mai napig úgy használják az emberek 99%-a, mintha egy irógép lenne (ENTER szindróma)....és ez már igy is marad, amig világ a világ.

És ugye az agyatlan hozzáállás miatt minden program használata halálra van itélve, mert a logikátlan felhasználás miatt jönnek a fagyások és a felhasználónak sir a szája, hogy új laptop kell.

Ja és mi az, hogy HELYTAKARÉKOSSÁG? :OOO

Ugyanolyan recsegős müanyag kacatokat vesznek még a mai napig is az emberek, mint régen. És nem kell a duma igazából, mert 14 colos laptopba is bele tudnak tenni 2 memória foglalatot, meg mindent....jaaa, csak az többe is kerül.

Dolgozni 400:1 kontrasztú képernyőn meg külön álom...

2017. nov. 5. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!