Érdemes iMacet venni?
ha újban gondolkodsz, akkor ebből már végülis kijön egy 21,5-es 4K-s iMac, Radeon VGA-val, de a gyengébb i5-ös procival, 1 terrós hagyományos HDD-vel.
ez mondjuk vágásra, renderelésre elmegy, jól használható, esetleg ha zavarja az embert, bár nekem az SSD hiányozna, ha meg egy 512 gigás ssd-vel rendelném, az belekerül 145ezerbe...szerelgetni meg ugye nem nagyon éri meg, mert egyből ugrik a garancia.
korábbi, 1-2 éves modelleket nem ismerem, meg hogy milyen árban vannak. igazából azért ott még nem olyan nagyon a gondok, kicsit idősebbekkel is el lehet boldogulni, de szerintem már ott érződni fognak a hardveres korlátok.
nekem egy 2012-es Macbook Pro-m van, vágtam már vele videót, illetve rendereltem ki, de azért beletelt néhány órába.
1. válaszoló egy dilettáns buta ember. Látszik, hogy életében nem volt Apple terméke, de szídni nagyon tudja a fröccsöntött műanyag tajvani gépe elől.
Nálunk suliban iMac van. Külföldön élünk. Én minden nap használok Apple gépeket. Apunak is van iMac munkára és szórakozásra. Egyáltalán nem túlárazott sz.r.
A 27 % áfa magáért beszél. Nálunk nem kerül ennyibe az 500 GB SSD. Tehát nem az Apple adja ennyiért.
szarnak tényleg nem szar, de túlárazott. ha ugyanabból a hardverből az ember egy hackintosh-t összeépít, akkor tudja ugyanazt a szintet hozni, sőt jobbat is, mert bár all-in-one gépe nem lesz, de egy "Mac Pro"-ra lehet hajazni.
majd akkor lennének az Apple számítógépek újra egyedülállóak, ha nem Intel cuccokat használnának, hanem saját fejlesztésűeket, mint régen a "hőskorban", amivel kapcsolatban olyan pletykák terjengenek, hogy hamarosan esélyes a visszatérés.
nézni akárhogy nézzük, tény, hogy a 27% áfa plusz artistjus hozzájárulás szépen felnyomja az adathordozók árát, de azért még így is egy 20-30ezer Ft-os plusz van egy ssd-n, mintha külön vennénk bele...nyilván pontosan ezért lehet egy hackintosh konfigon százezreket spórolni.
nyilván nem lesz 100% ugyanaz, de az árcédulán is meglátszik a különbség.
ha ez is szempont, akkor mondhatjuk, hogy egy igazi mac gép nem ér annyival többet, mint amennyivel egy hackintosh-nál stabilabb.
mérleglés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!