Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes iMacet venni?

Érdemes iMacet venni?

Figyelt kérdés
Videók vágására használnám, pénzem 500k. Érdemes, mert laptopon szenvedés az egész?
2017. nov. 4. 16:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
57%
500k-ból vehetsz használható számítógépet is, amin nem kínlódás a vágás. Például az én ASUS g501 laposomon minden baj nélkül lehet vágni, renderelni, négyfél volt, ma már erősebb grafikus kártyával is találsz. 16GB RAM 2133MHz-en és 512 m.2-es SSD van benne. Egy iMAc nem más, mint túlárazott középkategóriás sz.. olyan os-sel, ami semmire sem való.
2017. nov. 4. 16:14
 2/13 anonim ***** válasza:

ha újban gondolkodsz, akkor ebből már végülis kijön egy 21,5-es 4K-s iMac, Radeon VGA-val, de a gyengébb i5-ös procival, 1 terrós hagyományos HDD-vel.

ez mondjuk vágásra, renderelésre elmegy, jól használható, esetleg ha zavarja az embert, bár nekem az SSD hiányozna, ha meg egy 512 gigás ssd-vel rendelném, az belekerül 145ezerbe...szerelgetni meg ugye nem nagyon éri meg, mert egyből ugrik a garancia.

korábbi, 1-2 éves modelleket nem ismerem, meg hogy milyen árban vannak. igazából azért ott még nem olyan nagyon a gondok, kicsit idősebbekkel is el lehet boldogulni, de szerintem már ott érződni fognak a hardveres korlátok.

nekem egy 2012-es Macbook Pro-m van, vágtam már vele videót, illetve rendereltem ki, de azért beletelt néhány órába.

2017. nov. 4. 16:22
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
#2 Eh, ezen már meg sem lepődök, hogy az 512es ssd-t háromszoros piaci áron adja az apple.
2017. nov. 4. 16:58
 4/13 anonim ***** válasza:
50%

1. válaszoló egy dilettáns buta ember. Látszik, hogy életében nem volt Apple terméke, de szídni nagyon tudja a fröccsöntött műanyag tajvani gépe elől.

Nálunk suliban iMac van. Külföldön élünk. Én minden nap használok Apple gépeket. Apunak is van iMac munkára és szórakozásra. Egyáltalán nem túlárazott sz.r.

2017. nov. 4. 17:00
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A 27 % áfa magáért beszél. Nálunk nem kerül ennyibe az 500 GB SSD. Tehát nem az Apple adja ennyiért.

2017. nov. 4. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:

szarnak tényleg nem szar, de túlárazott. ha ugyanabból a hardverből az ember egy hackintosh-t összeépít, akkor tudja ugyanazt a szintet hozni, sőt jobbat is, mert bár all-in-one gépe nem lesz, de egy "Mac Pro"-ra lehet hajazni.

majd akkor lennének az Apple számítógépek újra egyedülállóak, ha nem Intel cuccokat használnának, hanem saját fejlesztésűeket, mint régen a "hőskorban", amivel kapcsolatban olyan pletykák terjengenek, hogy hamarosan esélyes a visszatérés.

nézni akárhogy nézzük, tény, hogy a 27% áfa plusz artistjus hozzájárulás szépen felnyomja az adathordozók árát, de azért még így is egy 20-30ezer Ft-os plusz van egy ssd-n, mintha külön vennénk bele...nyilván pontosan ezért lehet egy hackintosh konfigon százezreket spórolni.

2017. nov. 4. 18:36
 7/13 A kérdező kommentje:
Ez a hackintosh nem is rossz. Márcsak egy összeállítás kéne nekem, monitorral együtt.
2017. nov. 4. 20:03
 8/13 anonim ***** válasza:
én ToMac.hu-t ajánlom, ő már évek óta foglalkozik ezzel, szóval amit ő összerak, az gondolom tényleg megbízható, bár tapasztalatom nincs vele :)
2017. nov. 5. 10:36
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy hackintosh soha sem lesz annyira stabil, mint egy gyari mac, hiaba rakod bele 1:1-ben ugyanazokat az alkatreszeket latszolag. Tapasztalat. En most fogom lecserelni az enyemet, zeneszerkesztesre es videovagasra szerintem a legjobb megoldas.
2017. nov. 28. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:

nyilván nem lesz 100% ugyanaz, de az árcédulán is meglátszik a különbség.

ha ez is szempont, akkor mondhatjuk, hogy egy igazi mac gép nem ér annyival többet, mint amennyivel egy hackintosh-nál stabilabb.

mérleglés kérdése.

2017. nov. 28. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!