Asztali számítógépet kik vásárolnak még?
A laptopok nagyon el vannak maradva az asztaliak teljesítményétől, fogyasztás és hőtermelés miatt visszafogottabbak. Mindenki asztalit használ akinek nagyobb teljesítmény kell, például tervező munkák nagy része, játékok, tartalom készítés (pl videó, 3d render). Irodákba is költséghatékony brand gépeket szokás venni.
Annyit azért helyesbítenék, hogy potom pénzért csak a vacak minőségű modelleket dobálják, ha nem szempont a hordozhatóság akkor asztaliból jobbat kapsz monitorral és perifériákkal együtt, XY laptop árán.
Már ne is haragudj kedves kérdező, de ennyire h***e kérdést még nem pipáltam, pedig van itt pár elhiheted. De a választ fentebb leírták. Csak tájékoztatásképpen írom, az asztali pc kultúrája, és felhasználása jelentősen a laptop felett áll.
Mellesleg azok a laptopok amelyek 10 ével ezelőtt csúcsnak számítottak, manapság pár egyszerűbb weboldal megnyitására, és filmek lejátszására lehetnek alkalmasak (ha, alkalmasak).
Előző vagyok. Bocs, benéztem. A lényeg ezen nem változik, csak a dolgok felállása. potom pénzért kapsz laptopot, amely netezésre, munkára (nem grafikus) és jó régi játékok futtatására (jobbik esetben) alkalmas. Ezen felül lehet rajtuk könyvet/dolgozatot írni, de alapjában véve ha játékról van szó, alulmaradnak.
A kérdés véleményem szerint változatlanul (megnevezhetetlenkifejezés). Neharagudj.
Akiknek marháravelegük van, hogy 250eFt-ért is olyan laptopot kapnak, ami teklik nyeklik, az alaplap teherviselő elem bennük, és csodálkoznak ha két év után bga hibával kuka lesz az alaplap. 150ből olyan asztalit veszek, ami megeszi a 300k-s laptopot is, és a várhatő élettartama is sokkal nagyobb. Ja, hogy vannak üzleti laptopok is, csak azon meg orüljek ha elindul a san andreas, de legalább nem hullik szét.
Én azt modon otthonra egy bika pc, laptopnak meg ütbi valami sz.rt használtan, utazáskor, nyaraláskor, tanuláshoz jó.
Akinek a számítógép felhasználása abból áll, hogy netezik, Facebook -ozik, filmet néz, meg nyit 1-2 Word/Excel dokumentumot, a játék igénye meg kimerül pár webes flash alapú förmedvénybe, + megteheti azt, hogy 1-2 évente lecseréli, annak valóban úgy tűnhet, hogy micsoda buli ez a konzumer kategóriájú Laptop.
De, aki ennél többet akar megfizethető áron, az az ellenségének sem kívánja ezeket az ipari hulladékokat. És vesz egy jó minőségű, könnyen és olcsón szervizelhető, pörgős kis asztali masinát. Amit bármikor fejleszthet, átépíthet saját igényeinek megfelelően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!