Nem bírja az alaplap az erősebb videókártyát?
Sziasztok!
Fura dolgot művel a gépem, és nem tudom már hol keressem a hibát.
Adva van egy Gigabyte GA-EG41MFT-US2H alaplap, Intel E8400 procival, 8 Giga DDR3-mal, és egy 120-as SSD-vel, 480 Wattos táppal.
Amikor egy ősrégi HD3450-es videókártya volt benne nem volt semmi gond.
Először egy ASUS GT650-est raktam bele. Ezzel a kártyával állandóan lefagyott a gép játék közben is és simán a Windows is, ezért most egy Gigabyte GT1030-asra cseréltem ki. Itt viszont csak játék közben fagy le.
Olyan mintha amikor leterhelem a kártyát nem bírná valami.....
Alaplapban a legfrissebb BIOS van, videókártya, chipset driver a legfrissebb.
Win10 64bit.
fuh egy Intel E8400 al mégis mit játszol?o.o
egyébként sanszos hogy a 480w os táp nem épp minőségi. Pontosan mi is a típusa?
Azért bármilyen vacak 480-as tápnak elkéne bánnia egy gt1030 hihetetlen fogyasztássával. Azért ez bármi lehet, a régebbi lapoknál tényleg volt olyan, hogy mondjuk a vga megbántotta az alaplapot és az meg bedurcizott, nekem már akadt össze egy gt730 az alaplapi hangkártyával xD
Vagy egy hd6570 egy ram modullal a 4-ből, vagy egy proci egy táppal (ugyan az a proci más steppinggel már jó volt a táphoz). Tehát bármi lehet.
Hát nyilván nem a legújabb játékokkal játszom. :P
A tápegység típusa: Tagan TG480-U01
Ezen a tápon tök jót nevettem xD
Bírnia kéne, de hibától függetlenül ez lenne az első cucc amit cserélnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!