Milyen videokártyát vegyek ehhez az alaplaphoz?
ASUS M5A78L-MLXV2 alaplapom van és szeretnék egy komolyabb videokártyát venni hozzá!
Asus R9 280X 3Gb vagy Gigabyte R9 280X 3Gb-ra gondoltam, szerintetek ezek közül valamelyik videokártyát még bele lehet tenni az alaplapba?? Vagy inkább keressek szerényebbet hozzá??
Meg egy FRACTAL DESIGN Integra M 450W tápegységet akarok venni hozzá.
Videókártya nem alaplaptól függ, hanem táptól és processzortól. Ha ez a kettő nagyon gyenge, hiába veszed meg a legerősebb processzort is, nem fogja kihajtani. Ezt a kettőt bővítsd. 450W pedig kevés egy rendes videókártyához meg processzor összeségében. Bár attól függ mire szeretnéd használni a számítógéped.
Milyen processzorod van? Mire használod a gépet?
Játékra szeretném használni a gépet.
Most egy AMD FX 6100 3,3Ghz 14MB Total Cache van benne, de azt is bővíteni szeretném egy AMD FX-8370 4.00GHz AM3+ BOX processzorra.
Tápegységből akkor milyet vegyek bele??
Meg gondolom a Processzorra is vegyek egy jobb hűtőt?!?!
Lehet, hogy még is jó lesz a táp, infó technológai tanárom mondott ilyesmit, hogy 750W-os táp ajánlatos. Bár szerintem hülyeség. Most össze adtam az energiafelvételeket, jó lesz a 450W-os táp.
nyugodtan vehetsz GTX 1050 Ti videokártyát. Szép grafikájú játék esetén már ez a minimum videokártya. E mellé biztosít neked Shadowplay programot, segítségével laggmentesen feltudod venni a játékodat, ha szükség van rá.
Azt a processzor amit kinéztél, nagyon jól tetted, elég erős processzor, sokáig bírni fogja.
Benéztem a procit, 125W. Ettől függetlenül 500-550W kelleni fog, mert 220+125 +100W az egyéb fogyasztókra, miegymás folyamatokra.
Köszönöm szépen a gyors kommenteket!! :-)
Akkor összesítve vegyek egy legalább 550-600wos tápegységet, meg a AMD FX-8370 4.00GHz AM3+ BOX Processzort, hozzá egy jobb hűtőt!! Videokártyából meg mindegy h meiket veszem meg Gigabyte vagy Asus R9 280X 3Gb?? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!