Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 vagy Ryzen 5? Többi lent!

I5 vagy Ryzen 5? Többi lent!

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy sokszor vitatott kérdésre szeretnék mostmár egy konkrét választ kapni. Melyik jobb játékra az I5 vagy a Ryzen 5?

2017. okt. 30. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:

melyik i5 és melyik ryzen?

Alapjáraton az i5-tel pár FPS-sel többet kapsz, cserébe majdnem 100%-on pörögnek, míg a ryzen 60-70%ot használ csak fel.

2017. okt. 30. 14:48
 2/9 A kérdező kommentje:
I5-7500 és Ryzen 5 1500x
2017. okt. 30. 14:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Google a barátod...

YouTube-on fent van jó pár teszt. Ryzent jelenleg nem érdemes venni, illetve Intel oldalon is a 8. generációt érdemes választani.

2017. okt. 30. 14:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez egy több összetevős kérdés, és egyértelműen nem lehet rá válaszolni. Van amiben az egyik, és van amiben a másik jobb.

Én egy hónapja keresem a választ erre a kérdésre, mivel új gépet rakok össze a közeljövőben. nem tudok dönteni. Kíváncsian várom a válaszokat, de tartok tőle, hogy mindenki azt fogja méltatni, amilyet épp használ, és így nem fogunk pártatlan, és racionális választ kapni.

5/9 anonim ***** válasza:

Ryzen 5 1500X helyett akkor már 1600, az ad +-t is az 1400-hoz képest.

Egyértelműen a Ryzen.

6/9 anonim ***** válasza:

#4.

Az LGA1551 lényegében halott, a Coffee Lake is csak olyan átmenet, hisz jövőre jön majd a Cannon Lake ami valóban újítás lesz.(10 nm)

Szóval érvet nem látok mellette, cserébe drágább is.(ez igaz a Coffee Lake-ra, a Kaby Lake csak szimplán rossz ár/értéket képvisel)

2017. okt. 30. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:

- Alacsonyabb CPU kihasználtság.

- Valamivel alacsonyabb hőfok.

- Jobb gyári hűtő.

- OC-zható, a nem K-s Intel nem.

- Több mag, több szál.

- Játék terén nem sok különbség, kivéve RTS, mert az proci igényesebb játék, ott a Ryzen egyértelműen jobb.

Válasz:

Ryzen

2017. okt. 30. 15:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Még egy kis kiegészítés.

Kaby Lake-et már csak az vesz, aki elvakult Intel fanatikus, és nem hajlandó más alternatívát kipróbálni még akkor sem, ha egyértelműen van jobb.

Coffee Lake-et meg most nem szabad venni, ár/érték arányban pénztárcagyilkos. Vegyen i3-at az 80-85-90 ezer Ft-ért (40 az alaplap, 40-45-50 a CPU), akinek nagyon fontos, hogy elmondhassa Coffee Lake-je van. i3 8100-ról van szó. i3 8350K még rosszabb, az egy 100-as konkrétan.

2017. okt. 30. 15:11
 9/9 anonim válasza:

8-as

Baromság amit mondasz, most vettem 440k-ért PC-t, i7700-at vettem, pedig istentelen nagy AMD fan vagyok, csak úgy voltam vele, kell a váltás, bivaly proci, a Coffee lake annyival nem tud majd többet amennyi lesz az ára, a Cannon Lake meg mikor debütál piszok drága lesz, és nekem most kelet gép, nem 1 év múlva , biztos vagyok benne hogy min 3 évig 100%-osan ki fog szolgálni a 7700.

A kérdezőnek válaszolva Youtube meg CPU boss.

2017. nov. 1. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!