AMD Ryzen vagy Intel Skylake vagy Intel Kaby Lake?
Játékban FPS terén nem múlja felül a Ryzen az Intelt, ebből a szempontból nem jobb, viszont:
- Alacsonyabb CPU kihasználtságon éri el azt a teljesítményt, amit az Intel teljesít.
- Valamivel alacsonyabb hőmérsékleten muzsikál, és a gyári hűtője is egész jó.
- Több szál több mag az, amin dolgozik. Játék szempontjából ez eddig mindegy volt, mert 4-nél többet nem használtak ki a játékok, viszont a jövőt tekintve ez nem biztos, hogy sokáig így marad még, mivel AMD és Intel oldalon is van már 4+ mag proci a hétköznapi felhasználásban is.
A Ryzen egyetlen előnye játékok terén ott jön ki, amik eléggé CPU igényesek, mint pl az RTS játékok.
Én szerintem a jövőt tekintve nem érdemes Skylake és Kaby Lake procikra építeni, mert a Coffee Lake már teljesen más történet, a mostani alaplapok nem jók hozzá. Viszont az AM4 még hosszabb ideig támogatva lesz.
Igazából azt kell átgondolni, hogy:
- Milyen felbontáson szeretnél játszani?
- Mennyire szeretnél a jövőre is gondolni?
Ha nem fontos a felbontás, a grafika, és inkább csak játszogatsz, akkor jó a Skylake-re és a Kaby-re építeni.
Ha szeretnél a jövőre is gondolni, FullHD felbontással játszani pár év múlva is, és egy olyan alapra építeni, aminél nincs lehúzva a roló (mint a két Intelnél), akkor AMD.
A VGA megint egy olyan dolog, hogy vagy veszed azt ami a legelérhetőbb, és akkor az jó lesz pár évig, vagy veszel valami izmosabbat, amire azt mondod, hogy egy vagyon. GTX 960/1050/1050 Ti még jók, de már nem annyira jók.
GTX 1060 3GB alsó hangon, ha egy kicsit hosszabb távra tervez az ember, de 1060 6GB lenne a legjobb, nyilván az egy 100.000 Ft-os beruházás. Vagy 970/980, ezekkel még lehet a jövőre is gondolni.
Köszönöm a kifejtő választ!
Azt néztem hogy az új coffe lake I3 8100 is már 4 mag 4 szálon fut és 40000 Ft-ért elérhető. 1151-es foglalatú szintén. Ráadásul 3.6 ghz ami nem rossz. Használtan 32-35 körül meg lehetne csípni. Ryzenből melyik az amelyiket érdemes lenne választani? Mennyire melegszik? Elég a gyári hűtés? Azokkal játszanék amiket itt felsoroltam a kérdés alatt.
Csak az alaplap nem jó a Coffee Lake-hez, hiába 1151. És Z-s, tuning alaplapot lehet kapni még csak, ami 40.000+ Ft.
Amúgy nem nagyon fogsz te még használtan Coffee Lake-et kapni, mert magyar boltokban még nem kapható a proci, alza.hu-ról lehet rendelni elvben már, de az egy Cseh cég.
Nem nagyon melegszik a Ryzen, és elég a gyári hűtő.
Attól függ mennyi a kereted.
Ryzen 3 1200 31.500 Ft
Ryzen 3 1300 39.800 Ft
Ryzen 3 1300x 38.000 Ft
Ryzen 5 1400 44.700 Ft
Ryzen 5 1500x 51.400 Ft
Ryzen 5 1600 62.700 Ft
Ryzen 5 1600x 68.100 Ft
Stb...
Esetleg hardverapro.hu-n szétlehet még nézni, hátha van olcsóbban, vagy valaki megválna tőle már.
Viszont nem 40.000 vagy több hozzá az alaplap, hanem 20-30, attól függ, hogy Micro-ATX, vagy ATX.
Persze , és jövőt nézve a kaby lake k*va jó, nagyon jó processzor az amit mondtál (i3-7100), csupa pozitív visszajelzés jött rá. Jó választás, , de ezen kívül igaza volt az előzőnek.
Ja meg még annyiban nem volt annyiira igaza, hogy az AMD, ami inkább melegedős, és lehet jobb rá venni egy jobb hűtőt, intel gyakorlatilag nem is melegszik, elég rá bőven a gyári hűtés. AMD proci után volt már arra példa, hogy szétolvadt foglalatot találtak, annyira felmelegedett :D. Ettől függetlenül azok is nagyon jó processzorok. Amúgy itt egy videó, ha érdekel az INTEL VS AMD dolog : https://www.youtube.com/watch?v=gMSTXItiNVs
Remélem segíthettem. (GTX 1050 TI NAGYON JÓ, ÉN IS CSAK AJÁNLANI TUDOM)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!