A mai játékok futtatásához milyen gép kell?
Sziasztok!
Lenne egy félgépem:
LAP: MSI H110M Grenade
CPU: Intel Core i5-6600
RAM: HyperX Fury 8GB DDR4 2400MHz
HDD: WD Black 1TB (FZEX)
TÁP: BeQuiet! Pure Power 10 400W
HŰTŐ: BeQuiet! Pure Rock
A kérdéseim:
Mai játékokhoz elég a 8GB memória?
Milyen videokártyát kéne vennem, max 60-70 ezerért?
Illetve milyen operációs rendszert javasoltok?
Eddig Windows 7-et használtam, a 10-et nem nagyon próbáltam.. melyik lenne jobb választás a kettő közül?
Főként játékra lesz használva a gép.
Köszi.
VGA:
A Windows 7 jó, de vannak már játékok, amik Windows 10-et igényelnek, pl. Forza Horizon 3, meg Forza Motorsport 7. Vadi új játékokhoz szerintem jobb választás a Windows 10, idővel biztos, de régebbiekhez inkább Windows 7.
Win 7 már elég koros rendszer, én feltétlenül a 10-et ajánlanám.
Igen, 8 GB egyelőre elég a játékok túlnyomó többségénél.
Ebben az ársávban újonnan a 3GB-os GTX 1060 a legerősebb VGA, és használtan sem nagyon találtam olyat, ami ennél jobb vétel.
Tehát van olyan játék, amihez kevés a 8GB? Ez rossz hír számomra, mivel 2x4GB memória van, és 2 memória slotos az alaplap. ("Ólcsón" - Mai árakhoz viszonyítva olcsón jutottam hozzá a 2x4GB-hoz).
Remélem a processzor elég lesz.
Win 10 csak ha DX12-s játékot akarsz, egyébként nyugodtan használhatod a W7-t, sok kellemetlenségtől megkíméled magad.
A tápot lecserélném egy jobb és nagyobbra -mert mi van ha veszel egy i9-t eszik 200W-t egy bika VGA akár 300W-t, a jövőt még nem tudod-
A 8GB épp elég de sose baj ha több van és előbbre jársz.
"A tápot lecserélném egy jobb és nagyobbra -mert mi van ha veszel egy i9-t eszik 200W-t egy bika VGA akár 300W-t, a jövőt még nem tudod- "
Ha lesz is ilyen, majd AKKOR ráéri lecserélni, ehhez a procihoz, meg egy GTX 1060-hoz bőven elég a PP 10, ez egy igen jó táp.
A tápcserét én is feleslegesnek tartom, pláne amiről beszélsz, az 600-700W-os táp lenne.
FSP Hydro G 650W 33.000 Ft
be quiet! Straight Power 10 600W 33.000 Ft
EVGA G2 vagy G3 szintén.
Felesleges ennyit kiadni még, valóban majd vesz akkor, ha eljön az ideje.
Elég a 8GB RAM.
Windows 10-re már érdemes lenne átállni.
GTX 1060 3GB a legjobb választás ebben az árkategóriában. Más nem is nagyon van, ha gyűjtögetsz még hozzá, akkor 86 ezer körül van 4gb-os RX 580, ami valamivel jobb választás, illetve ha használt videokártyától sem riadsz vissza akkor RX 570-t érdemes keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!