Az nVidia meddig támogatja szoftveresen a videokártyáit?
Van a gépemben jelenleg egy GTX 750 Ti 2 GB-os kártya, és még ehhez a régebbi modellhez is érkezett pár napja egy frissítés.
Le szeretném cserélni egy újabb modellre, ami vagy egy GTX 1050 ti (4 GB) vagy egy GTX 1060 (6 GB) lesz. Meddig lesznek ezek támogatva?
Amúgy egy Intel Core I5 4690 mellé megy majd az új kártya.
A kérdésedben két ellentmondásos állítás szerepel.
Egyik szerint neked sok fölösleges pénzed van, ezért szeretnél egy rossz ár/érték arányú méregdrága kártyát venni, nagyon csekély számítógépes ismerettel, bedőlve a marketing fogásoknak.
Másik állításod az, hogy extrém hosszú távon keresztül szeretnéd használni a szóban forgó vga-t, mert a következő 5-10 évben nem lesz pénzed újítani.
1050 ti fölé ne menj, mert 3 év múlva fele fogyasztással dupla teljesítményű kártyák lesznek.
90-től van már 1060 6GB, én 100-ért vettem Asus Dualt. A bányászláz előtt 93 ezer Ft volt. 1050 Ti is van már 45-től
Nincs már olyan brutál áruk, mint nyáron volt, 120-130 volt egy 1060 6GB, az valóban húzós. 90-95-100-ért teljesen vállalható, mert előtte sem volt olcsóbb.
Továbbá a 3 év egy kicsit sok idő egy 1050 Ti-vel, már most nem egy erőmű, 4GB VRAM ide vagy oda. Akkor már inkább egy 1060 3GB, bár szerintem az sem a legjobb választás hosszútávon.
Nem tudjuk meddig lesznek támogatva, messze van még az az idő, amikor a 10xx széria kimegy a köztudatból.
Itt látható, hogy mely kártyák állnak kivezetés alatt, hányas driver verzió az utolsó, amit még támogatja őket, és meddig tart ezek támogatása. Persze utána is működni fognak, csak nem lesz több frissítés.
Sajnos 3 évnél tovább ne tervezz videókártyával, főleg ne nvdia-t. Az alábbi videó részletezi,ismerteti a cég etikátlan taktikáit a vásárlókkal szemben és bizony adnak ki olyan szoftveres frissítéseket amelyek tönkre is teszik a régebbi kártyákat. A kérdés ott merül fel hogy direkt vagy nem tervezett hibák miatt:
inkább olcsóbb amd rx 560 ,gtx 1050 kártya
GTX 1070 legjobb váltás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!