Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 1 TB HDD vagy 256 GB SSD?

1 TB HDD vagy 256 GB SSD?

Figyelt kérdés
Napok óta folyik a keresés a megfelelő laptop iránt, de a tárolóhely nagy dilemmákat okoz. Építőmérnöki szoftverek futtatására kéne használnom a laptopot. Árban SSD-ből csak a 256-at engedhetem meg pedig fontos lenne a nagy tárhely. Megéri annyira az ssd, hogy lemondjak a nagyobb tárhelyről? Köszönöm

2017. okt. 24. 13:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Megéri.
2017. okt. 24. 13:43
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Ha elfersz rajta, amig kicsereled a CD-irot egy merevlemezre, akkor nagyon megeri az SSD.
2017. okt. 24. 13:45
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem nyitok ennek külön kérdést, de úgyis lesznek még válaszolók:

Megtudja nekem valaki magyarázni, hogy konkrétan mivel jobb az SSD a HDD-től? Tudom hogy gyorsabb, ez bekapcsolásnál, egyéb programok futtatásánál látszik, de én soha nem éreztem, hogy vennem kellene egyet a gépembe. Van olyan program, alkalmazás, vagy játék ami miatt pl. jó az SSD, vagy ez csak amolyan kényelmi funkció?

2017. okt. 24. 13:55
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
(Használtam már SSD-s gépet, és nem éreztem minőségi zuhanásnak visszatérni, a saját natúr HDD-s masinámhoz)
2017. okt. 24. 13:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Foleg sok kis fajllal valo munkanal mutatkozik az elonye (50-100-szoros gyorsulas), de nagy fajlokat is 2-5-10-szeres sebesseggel olvas.

Ha az kenyelmi funkcio hogy egy folyamat kozben nem tudok kimenni kavezni, akkor az.

2017. okt. 24. 14:08
 6/11 anonim ***** válasza:

" Van olyan program, alkalmazás, vagy játék ami miatt pl. jó az SSD, vagy ez csak amolyan kényelmi funkció?"

Igen, pl. a játékok betöltési ideje jelentősen csökken

2017. okt. 24. 14:29
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Általánosan jobb, gyorsabb, gördülékenyebb lesz tőle a rendszer. Amikor a gépemben meghalt az SSD, és egy ideig vissza kellett térnem HDD-re, majdnem frászt kaptam attól a kerregő vacaktól. Ég és föld, főleg, ha dolgozol is a géppel
2017. okt. 24. 15:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Programoknál, mint amire vennék itt is, nagyon számít. Emellett fontos a gép többi eleme. Nyilván egy agyonhúzott i7/ryzen kombóval meg gtx 1070/80/80ti stb esetében kevésbé fogod érezni, mint egy gyengébb gépnél.

Tippként mondom, fent van komplett new york térkép neten Autodesk Architecture-hez, szedd le és nézd meg hogy tölti be SSD-vel meg HDD-vel.

SSD-nek is kell kb 2-3 óra, HDD-vel meg elmehetsz egy hétre túrázni mire betölt mindent.

2017. okt. 24. 15:24
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért kérdeztem egyébként, mert én csak játszok a gépen, illetve internetezek, és megvagyok elégedve a sebességgel. Nekem pl. nem éri meg, mert semmit nem tartok lassúnak alapból. Nekem asszem nem éri meg a +20k azért, hogy egy picit gyorsabb legyen az egész. Alapból türelmes vagyok, nem zavar ha valamire várnom kell pl. egy percet. De megértem hogy vannak olyan munkafolyamatok, és egyéb programok amik sokkal gördülékenyebbek SSD-vel.
2017. okt. 24. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs is merevlemez a gépemben gyárilag. Hely ugyan lenne benne, de m.2-es SSD van benne 512GB. Semmiért el nem cserélném. Van ugyan külső vinyóm, 1TB HDD, arra, hogy nem minden nap szükséges adatokat, fotókat, stb tároljak, tökéletes, de a gépbe nem tennék be HDD-t.

ArcGIS, CAD stb programok futtatásakor össze sem lehet hasonlítani a SSD-t a HDD-vel. 256GB SSD egész jó, a többi cuccod meg tedd egy külső vinyóra te is

2017. okt. 24. 15:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!