1 TB HDD vagy 256 GB SSD?
Nem nyitok ennek külön kérdést, de úgyis lesznek még válaszolók:
Megtudja nekem valaki magyarázni, hogy konkrétan mivel jobb az SSD a HDD-től? Tudom hogy gyorsabb, ez bekapcsolásnál, egyéb programok futtatásánál látszik, de én soha nem éreztem, hogy vennem kellene egyet a gépembe. Van olyan program, alkalmazás, vagy játék ami miatt pl. jó az SSD, vagy ez csak amolyan kényelmi funkció?
Foleg sok kis fajllal valo munkanal mutatkozik az elonye (50-100-szoros gyorsulas), de nagy fajlokat is 2-5-10-szeres sebesseggel olvas.
Ha az kenyelmi funkcio hogy egy folyamat kozben nem tudok kimenni kavezni, akkor az.
" Van olyan program, alkalmazás, vagy játék ami miatt pl. jó az SSD, vagy ez csak amolyan kényelmi funkció?"
Igen, pl. a játékok betöltési ideje jelentősen csökken
Programoknál, mint amire vennék itt is, nagyon számít. Emellett fontos a gép többi eleme. Nyilván egy agyonhúzott i7/ryzen kombóval meg gtx 1070/80/80ti stb esetében kevésbé fogod érezni, mint egy gyengébb gépnél.
Tippként mondom, fent van komplett new york térkép neten Autodesk Architecture-hez, szedd le és nézd meg hogy tölti be SSD-vel meg HDD-vel.
SSD-nek is kell kb 2-3 óra, HDD-vel meg elmehetsz egy hétre túrázni mire betölt mindent.
Nekem nincs is merevlemez a gépemben gyárilag. Hely ugyan lenne benne, de m.2-es SSD van benne 512GB. Semmiért el nem cserélném. Van ugyan külső vinyóm, 1TB HDD, arra, hogy nem minden nap szükséges adatokat, fotókat, stb tároljak, tökéletes, de a gépbe nem tennék be HDD-t.
ArcGIS, CAD stb programok futtatásakor össze sem lehet hasonlítani a SSD-t a HDD-vel. 256GB SSD egész jó, a többi cuccod meg tedd egy külső vinyóra te is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!