Segítség gép-összerakásban?
Akarok venni egy új számítógépet, elsősorban játékra, de mivel csak kb. 130 ezrem van rá ezért próbáltam olyat összerakni amit később tudok bővíteni.
Tápegység: Cooler Master B500 ver.2 500W (RS500-ACABB1)
Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX
Alaplap: GIGABYTE GA-H110M-S2H
videókártya: GIGABYTE GeForce GT 1030 Low Profile 2GB GDDR5 64bit PCIe (GV-N1030D5-2GL)
Ram: Crucial 8GB DDR4 2400MHz CT8G4DFS824A
Processzor: Intel Core i3-6100 Dual-Core 3.7GHz LGA1151
Ház: Enermax Ostrog Lite
cd meghajtó: ASUS DRW-24D5MT (90DD01Y0-B10010)
A kérdésem az lenne hogy ezek az alkatrészek kompatibilsek-e egymással, illetve ha nem akkor mit ajánlanátok helyettük? Ha lehet légyszi írjatok indoklást is.
(u.i.:tudom hogy gyenge a videókártya de csak így fért bele a keretbe)
Nem jó...
Am4 athlon x4 950
b250m
8gb ddr4
gtx ami belefér
Így később többet tudsz majd fejleszteni rajta mert am4 sokáig kap még támogatást. 1150 meg már kihalt, mostmár 2 generációval újabb is van annál.
ez max netezös gép .
játékhoz nagyobb videokártya kell. nvidia GTX1070,1080
legkisebb GTX 1050
#3: Először is a 1150 még nem halt ki. Mai napig kiváló. De igaz, nulláról már érdemesebb újabb generációra építeni.
Másodszor: A kérdező ami procit írt (i3-6100) az 1151-es foglalat! És bármikor bővítheti.
A konfig jó. De ha kevés a kártyára szánt pénz, használtan kellene venni. A 1030 áráért azért annál lényegesen jobbat lehetne venni.
#6.A GT1030 kiváló ár/értéket képvisel, csak én nem vennék Low Profile-t ha nem szükséges.(alacsony fogyasztás, GTX 750 teljesítmény és 20K-ért teljesen jó vétel)
Kérdező:
Tápnak Masterwatt Lite sokkal jobb választás.
Alaplapnak Gigabyte B250m DS3H, mert azon van 4 db RAM Slot.
CPU-ból a G4600 ami nagyon jó vétel most.
Így talán belefér egy RX 460 is ami sokkal erősebb mint a GT 1030.
Háznak ennyiért Raijintek Arcadia, az legalább szellőzős.
Tudom hogy b350m és azt is hogy 1151. Nem tudom hajnalban ki ne tudna ilyen hibákat elkövetni.
De akkor is ha 1151, a kaby lake már halott. Amúgy is az i3-mat megölte saját házból a pentium g4560.
I7 7700k a legnagyobb amire majd bővíthet, ami most még versenyképes. De a következő ryzen generáció lehet még azt is megeszi... Arról nem is beszélve hogy a coffe lake +2 magot ad rá ugyanazért az árért.
Használt piacon egész jó árban bővitheti a gépét majd procival. Sem a kaby lake sem a haswell és régebbi procik nincsenek kihalva. Játékokhoz az ivy i5-i7 mai nap is nagyon jó főleg húzva. Haswellnél szintén ugyan ez. Kabyról ne is beszéljünk.
Ryzenről nem tudok nyilatkozni. De teljesen új gép összerakásánál ha van elég pénz persze menjen új generáció meg minden. Csupán arra akartam rámutatni, hogy míg a fent említett processzorcsaládok bőven jók még játékokra, és egyéb más dologra, addig nincsnek kihalva. Kevés pénzből használt piacból építkezve bika gépet lehet belőlük összehozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!