Valaki esetleg tudna segíteni gép összerakásban?
Segítséget szeretnék kérni, elég béna vagyok ebben a témában.
Szóval, eddig csak laptopom volt, de most szeretnék egy komolyabb játékokra való pc-t. Sajnos nem nagyon értek a gép összerakáshoz, jó lenne ha valaki tudna segíteni (priviben) és lehetőleg ne akadjon ki a hülye kérdéseim miatt:D
Először összerakottat akartam venni, de akkor sokan mondták hogy nehogy olyat vegyek, én állítsak össze.. Azért tudok valamennyit a gépekről, egyet össze is állítottam, de szerintem aligha lesz benne jó. Nekem az is jó, ha valakinek nincs kedve magyarázkodni, meg minden ilyesmi, akkor esetleg mond egy oldalt, ahol az ilyen kezdőknek segítenek. :D
Neten is olvastam mindenfélét, kíváncsi vagyok azok közül mennyi igaz:DD
Max. 350-380 ezerre gondoltam. Monitort, és a többi perifériát utána gondoltam megvenni, először a gép legyen meg.
A játékokat szeretném minél magasabb fps-ben, és a lehető legjobb minőségben játszani . Pl a Doom, az Overwatch és a cs:go játékot mindenképp szeretném majd telepíteni a gépre, és mondjuk az utóbbit 200 fps-ben játszani.
Mit gondolsz, kb. 350-400Gb hely elég játékra? Mert akkor HDD-t ki is lehetne hagyni a gépből, játékok is mehetnek egy névleges 525Gb SSD-re.
Milyen felbontású monitoron tervezel játszani? FullHD 16:9 1920x1080, esetleg WQHD szélesvásznú 21:9 2560x1080? Esetleg más? Ez a VGA miatt fontos.
Ház tekintetében van ami tetszik? Tuning távol áll tőled?
Huhh, hát ezt nem tudom. Merevlemezből ajánlották a wd10ezex-t, SSD-ből meg a Samsung 850 EVO 250GB-t, ezzel úgy meg is voltam, hogy jó oké ez már legalább tuti:D Vagy szerinted jobb lenne, ha hagynám a HDD-t, és egy jobb SSD-t vennék majd?
Monitorból szerintem inkább a 16:9-es arányú, 1920x1080-as felbontásúnál maradok (bár az LG 25UM58-P eléggé megtetszett, azon azért elgondolkodtam:D).
Házból őszintén nagyon nem tudom melyik kéne, amelyik megtetszett az 50 ezer volt, szóval azt elengedtem:D Még a Zalman Z11 Plus ami úgy tetszett, de igazából szívesen hallgatlak, te mit ajánlasz.
Mivel eleve nem nagyon értek ezekhez, szerintem a tuningolást inkább hagyom:/ Nem tudom mennyire érné meg, mennyivel lenne jobb.
Be Quiet Pure Power 10 400W - 18k
Asus Prime B350-PLus - 33k
Ryzen 5 1500X - 62k
2x8gb Corsair ddr4 3000 - 41k
Inno3D GTX-1070 8GB - 129k
Crucial MX-300 525GB - 46k
Ez 329k HÁZ nélkül pcx-en. (ha tuningolnád a procit kicsit, akkor LC-CC-120 hűtő +6k)
Nekem nem tetszik a Z11 Plus, inkább a Z9 Neo, ha már ilyen LED-es ablakos ház (18k).
Köszönöm szépen!:)
Azt azért még megkérdezném, hogy a 400W az nem kevés?
És még egy bónusz kérdés, én a Ryzen procikat kevésbé ismerem (nem mintha a többit annyira hú de nagyon tudnám), de eddig inkább az Intel Core i7-es procikat ajánlották. A Ryzen is jó, nem lesz vele bajom?
(bocsi a hülye kérdésekért)
Elég a 400W bőven, a proci TDP 65W, a kártyán 1db 8 PIN-es csati van, ami max. 150W-ot tud, szóval... Ez meg egy minőségi táp.
Ezen az áron csak egy i5 procit kapnál, ez a Ryzen meg 8 szálas proci, mint az i7-ek, szóval simán jobb vétel az INTEL-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!