Milyen ssd vegyek többi lent?
Ehhez a géphez milyen ssd ajánlanátok és ha megvenném akkor mit tegyek rá milyen játékokat vagy a nagyobb játékokat hhd re rakjam?
Gépem:Procesor:Ingel Core i7-4790 3.6ghz
Memoria ram:16gb DDR3
Táp:nJoy Titan 500W
Video kártya:gigabite gefocre gtx1050 TI OC
Ehez a géphez szükséges az ssd nem nagyon értek az ssd hez valaki felvilágosítana?Ha lehet mindent szeretnék róla tudni ha pl egy 120gb os ssd vennék arra csak windowsot rakjak vagy töltsem meg?Talán nagyobb ssd kellene a többi játék meg hhd re?Ha hhd van egy játék akkor ssd segít az elindításban...
Először is tápot cserélnék.
SSD-re kérdés, mennyit költenél. 120 GB-osak közül 16-20 ezer közt már elég jók vannak (Adata SP 580, SU 700, SU 800, Intel 535 - ezeket szoktam ajánlani).
Alzán 21k az Intel 535 180 GB M.2, amennyiben a lapod támogatja.
Vagy 28k a Samsung 850 Evo 250 GB, szintén megéri.
Vagy hardveraprón néha 20k körül már van 240GB-os SSD bontatlanul.
Igen, rendszer menjen rá, programokból pedig amennyi ráfér, többi HDD-re.
A 120GB-os SSD-re én a Windowson meg a szükséges programokon kívül mást nem tennék. Az SSD nem kimondottan adattárolgatásra való, tehát ne azon tárolj 15 653 családi képet, meg 50 GB videót a gyerekről, 40 divx filmet meg 1325 mp3 zenét.
SSD-re lehet tenni játékot igen, viszont azokat érdemes telepíteni rá, amik lassabban töltenek be, vagy 9000 dolgot kell megjeleníteni, mint pl. GTA V. Viszont FPS terén nem lesz gyorsabb a játék, csak a töltési időn javít.
Én a 250GB-os SSD + 1TB (vagy amennyire szükséged van) HDD kombót javasolnám.
De ha nincs nagyon játék, amit SSD-re raknál, mármint lassabban, nehezebben betöltő, vagy sok csetreszt megjelenítő, akkor elég lehet egy 120GB-os SSD is.
SSD-t nem nagyon pakoljuk csurig, bár mindenki mást mond, de egy 10-20-25% szabad hely mindig legyen az SSD-n. Csurig töltésre a HDD való.
Pl. szerintem az alábbi SSD ár/érték arányban jó vétel:
Samsung 250GB 850 Evo SATA3 2.5" MZ-75E250B/EU
Persze ott van a 850 Pro, aminek a NAND flash típusa MLC, nem TLC, ami az elmondások szerint jobb, +10.000 Ft-ért kb.
Samsung 256GB 850 Pro SATA3 2.5" MZ-7KE256BW
De már a 850 Evo-val sem lőnél mellé, rajta van az ajánlott SSD-k listáján.
Persze erre majd mindenki reagálni fog más márkával, más NAND technológiával, más árért, nekem ilyen van, sok bajom vele nincsen. Olyan gyorsan bekapcsol/leáll a gép, indulnak el a programok, hogy csak na, mit akarjak még? :))
Viszont ha multiplayereznél, akkor nem biztos, hogy sokat segít az SSD-re való telepítés, mivel ott már szerver keresés is van, szerverhez csatlakozás, játékos keresés, játékosokra való várás, miegymás. Gondolok itt egy full online játékra, mint pl. War Thunder, vagy GTA V Online része.
Pl. itt WD Black van összehasonlítva egy 850 Pro-val, GTA V Online esetében. Nehogy már egy WD Blackről több mint 2 percig töltsön a GTA. :) Hát a régebbi laptopom 1TB-os 5400 rpm-es Hitachi merevlemezéről gyorsabban töltött be a single meg az online is.. :D
Miért cseréljek tápot ez nem elég jó?
ilyen alaplapom van: [link]
Ebbe szerintem nem lehet berakni ssd-t szóval külön kell berakni...
Általában online játékokat játszom mint pl aion, world of tanks,metin2,league of legends,MTA san andreas 1.5,CS GO,GTA V,Euro truck online...
Inkább avval van a gondom hogy mikor elindítom gépem nehezen jön be meg mikor lezárom akkor is kell egy darabig várni modzilla firefox is alig tölt talán azért mert mos raktam fel egy új vírusirtót(Norton securiti) vagy talán azért mert klonozott nem eredeti wndowsom van ám ha már itt tartunk érdemes windowsot venni megéri a pénzét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!