Milyen merevlemezt vegyek?
Pontosan mire kell figyelni, milyen szempontokat kell figyelembe venni egy merevlemez választásakor? Kompatibilisnek kell lennie, más egységekkel a gépben?
Eddig egy Seagate 1TB 8MB 5900rpm SATA2 ST31000322CS volt a gépben, de ez sajnos két év után kipurcant. A mostaniak amiket néztem SATA 3-as csatlakozásúak, akkor ahhoz új kábelt kéne venni? Mint látjátok eléggé elveszett vagyok. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
A SATA3 visszafelé kompatibilis a SATA2-vel, nem kell új kábel! A kérdés, hogy a régi lemezen volt-e az op.rendszer vagy csak adattárolásra használtad.
Első esetben én a helyedben inkább SSD-t vennék (120GB vagy 240 GB) Egy jobb fajta SSD már igényelné a SATA3-t de a SATA2-vel is igen jelentős lesz a gyorsulás.
(Egy kis elmezés: [link] )
Az SSD mérete kisebb (2,5") ezért célszerű hozzá keretet is beszerezni, bár anélkül is beszerelhető, hiszen nincs mozgó eleme.
Második esetben pedig a Ft/GB arány kellene figyelembe venni, jelenleg a 2-3 TB lemezek a legjobb ár/érték arányúak.
2TB lemezt még a régi MBR módon is fel particiónálni, formázni (pl WinXP). A 3-4 TB lemezeket már csak GPT módszerrel érdemes formázni, ehhez azonban legalább Win7 szükséges.
Ajánlott lemezek a WD Red és Purple amihez elméletileg 3 év garancia jár.
Ha csendes gépet akarsz akkor talán 3.5" helyett notebookba való 2,5" HDD is lehet venni, bár ez kicsit drágább és lassabb.
Szia!
Sajnos minden egy lemezen volt, az pedig annyira tönkrement, hogy már az adataimat sem tudtam lementeni. Két TB bőven elég számomra, és az áruk is elfogadhatóbb.
Most ezt a kettőt néztem ami érdekesnek tűnik:
Seagate 2TB 64MB ST2000VX008
Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM006
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!