MEMORY_MANAGEMENT kékhalál, és többé nem indul az alaplap, sípszó sincs. Menthető még valahogyan? (részletek lent)
Az alaplap:
Már utánanéztem, és ez tipikusan RAM hibára utal, de itt nem erről van szó, mivel másik lapban teszteltem, és jó. Mikor szétszedtem a gépet, egyetlen púpos kondit találtam a RAM foglalatok mellett, amiből kifolyt olyan fekete valami középen:
Ez ki lett cserélve, viszont továbbra is ugyanaz a helyzet. Táp bekapcsol, alaplap elindít, proci felpörög (ha rajta van egyéb pl. HDD és optikus meghajtó, azok is elindulnak), de semmi életjel, monitor nem kapcsol, sípszó sincs. Ha csak a procit hagyom benne, akkor sem ad sípszót, el sem jut a RAM érzékelésig. Kicseréltem a benne lévő kétmagos procit egy régi egymagosra, azzal sem indul, tápcsere is volt egy működővel, azzal sem.
Tehát minden kizárva, csakis az alaplap lehet. A kérdés már csak az, ha tegyük fel valóban a kondi halálának beálltával keletkezett valami hiba, akkor az milyen egyéb alkatrészt/elektronikát vihetett még magával ott a memória környékén? Átnéztem az egész lapot, és nem látok sehol égési nyomot, vagy picit is púpos kondit, mindenütt szépen néz ki, csak ez az egy volt hibás. ui: Megvolt a BIOS reset is, elem csere, de semmi. Arra gondoltam, hogy mi van akkor, ha a lap valamelyik része nem ad le elegendő, vagy éppen nagyobb feszültséget produkál? Sajnos nem vagyok nagyon jártad elektronikában, de ha valaki jártasabb, akkor mégis mivel érdemes próbálkozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!