Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tényleg jól működnek a régi...

Tényleg jól működnek a régi macbookok? (2010 előttiek)

Figyelt kérdés
Itt gyakorin is sokat látom, hogy ilyen régi modelleket vesznek használnak de több fórumon is stb és mindenki ahogy látom elégedett velük. Ez tényleg így van? Tényleg jól használhatóak akár a 10 éves gépek is?

2017. okt. 9. 15:47
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Nem mondanám, hogy 10 éves gép ennyire használható. A magyar csóró nép, nem engedhet meg magának jó mai gépet. Persze, hogy a régit veszik meg. Aki nem fröccsöntött 160 ezres Tesco-s undormányt akar venni, hanem prémium anyagból készültet. Maximum akkor éri meg régi Macbook, ha szerzel hozzá alkatrészeket és fullosra bővíted. Így már használható valóban.
2017. okt. 9. 16:19
 2/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem mondanám, nagyjából ez egy 10 éves model: [link]

kb. egy mai belépőszintű notebook 2× erősebb.

Egy 2013 -as szériásat szereztem, de csak arra használom hogy Cordova -val készített app -ot átfordítsam szifonra is.

2017. okt. 9. 16:53
 3/10 anonim ***** válasza:
65%
Ezek az emberek önmaguknak is hazudnak. Egy ilyen Mac manapság szinte még az internetezéshez és az Office-hoz is kevés.
2017. okt. 9. 17:20
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát igen énis nehezen hittem el, hogy ezek még jók valamire.
2017. okt. 9. 21:21
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

2007-es MacBookról írok. Még videót is lehet vele vágni. Igaz, hogy nem 4K-ban és hosszadalmas. Nem szélvész.

Netezni és office-ra is simán megfelel.

Olyanok írkálnak akik csak okoskodnak, de nem ilyen gépet használnak. No comment.

2017. okt. 9. 23:39
 6/10 A kérdező kommentje:
Az aksi, hogy bírja ? Mennyi ideig tölt be egy weboldalt/programot?
2017. okt. 10. 06:31
 7/10 anonim ***** válasza:
91%

Jól müködnek igen.

Nekem van egy 2009-es Macbook whiteom MacOS Sierraval.

A memóriát felbővítettem 8gb-ra valamint kapott egy SSD-t. Sajnos a C2D proci már nem mai darab, de ennek ellenére "mindenre elég".

Youtube FHD videókat gondtalanúl lejátssza.

Iphone 5s-el felvett 1080P videókat szoktam imovieban szerkeszteni, minden gond nélkül, csak ritkán van,hogy 1-1 másodperce beakad.

2017-es Photshop CC is tökéletessen fut.

Szövegszerkesztés word, excel természetesen meg sem kottyan neki.

Tehát ezek a gépek még a mai napig teljesen jól használhatók. Lehet,hogy nem olyan gyorsan történnek rajta a dolgok mint egy új macen, de ettől függetlenül jól használható, stabil, megbízható gépek a mai napig.

2017. okt. 10. 08:08
 8/10 anonim ***** válasza:
58%

#2. vagyok, az office és böngészést, videózás "elmegy".

Ha nem nyitsz meg 100 ablakot, és nézel 4K videókat, akkor jó lehet.

Nekem az akkuja már akkor halott volt mikor megvettem.

De ez használattól függő, hogy meddig bírja, milyen állapotú.

2017. okt. 10. 08:15
 9/10 anonim válasza:

Nekem is egy macbook pro 1-em van és gondom még nem volt vele

Talán hogy elavult a szoftver. Lion van még rajta...

2018. jan. 5. 19:33
 10/10 Joell ***** válasza:
Én most 2022 ben vettem egy core 2 es két magos 2010 es macbook prot..tökéletesen működik..az appstrore bol csak a nagyon lényeges dolgok mennek fel...chrome ilyesmi böngészöböl is..ki van bövitve 8 giga ddr3 ra es egy 240 es ssd van benne...nagyon jol mukszik..kapott egy uj akksit es nagyon jo kis mindennapi hasznalos gep lett belole..:D 400000 ezer helyett csak a60-70 ezerért mondjuk igy felbövitve uj akksival.:D de találni hasonló 1-2 genes i5 ösöket is plusz 10-20-ert az meg mar nagyon jo
2022. márc. 9. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!