Használt 1 tb wd black 2 év garival vagy új wd blue 1tb?
Ami az új HDD mellett szól:
A bolt ad rá garanciát. Az 2 év és biztos...
Ami miatt a használt megfontolandó:
1 - Gondolom magánszemélytől veszed és ott érdekes a 2 év garancia. 1 év után visszaveszi ha elromlik vagy mi? Kétlem...
2 - Legalább 5 éves az a vinyó, így sose tudhatod meddig fog még működni.
3 - Nálam most 5 vinyó megy ezek között van 3-4 éves is de az összesnél a becsült hátralévő időtartam több mint 1000 nap. A black-nél ez már csak 880 nap körül van tehát elindult a "romlás" útján szerintem, így nem tudhatod meddig fog működni és hát 900 nap az 3 év sincs.
Én az újat venném...
A merevlemezt 5 év garanciával vették ezért van még 2 év hátra.
Viszont az adatok alapján 3 évig non-stop egy szerver gépben üzemelt.
Akkor marad az hogy a nem 1000 napos becsült élettartam miatt bevállalod-e hogy esetleg tovább csökken az élettartama ennek az agyonhajszolt black-nek vagy veszel egy új lassabbat...
Én még mindig az újat választanám...
Újból is lehet gyári hibás, de az a Black biztos nem az.
Ez szól csak mellette illetve jobb minőséget képvisel.
Én is HDD-t csak újonnan venném, gyári hiba esetén meg vissza lehet küldeni.
"Újból is lehet gyári hibás, de az a Black biztos nem az. "
Nem azt írtam, hogy rossz, hanem azt hogy ha 3 éven keresztül 24 órában ment és a becsült élettartama 880 nap - a hibátlan HDD-nél mindig több mint 1000 nap-ot ír - akkor ez a vinyó már "megette a kenyere javát"
az idő miatt 0-24 ment, ami 3 év alatt még a blacket is megviseli.
Én pl vettem külső vinyót boltból, 3.5-ös volt, fél év alatt behalt, mikor ráküldtem a hd sentinel-t, már ment 1200 napot. Ott is valami leharcolt szerver anyag volt benne.
Inkább az új, de azt is teszteld le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!