Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges két egy processzort...

Lehetséges két egy processzort támogató alaplapot összekötni úgy, hogy abból egyetlen kétprocesszoros PC legyen?

Figyelt kérdés
2017. szept. 30. 12:29
 1/7 anonim ***** válasza:
nem
2017. szept. 30. 12:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez a válasz kissé tömörre sikeredett. XD
2017. szept. 30. 13:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól még NEM a válasz. A lapok nincsenek arra felkészítve hogy érdemben kommunikáljanak egymással és megosszák erőforrásaikat (CPU, VGA, RAM, HDD)
2017. szept. 30. 13:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Két számítógépből egyet nem lehet csinálni. Olyan talán lehet, hogy valamilyen multicomputer-rendszerbe összekötöd, de az akkor is két egyedi gép valamilyen terhelésmegosztással. Azok is párhuzamosan tudnak számolni, csak a processzorok szinte teljesen függetlenek egymástól egy rendes több CPU-s masinához képest.
2017. szept. 30. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Viszont olyan alaplap létezik (szerverekhez) ami 2 CPU sockettal rendelkezik.
2017. szept. 30. 18:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha többprocesszoros gépet akarsz, akkor venni kell egy kifejezetten szervernek szánt alaplapot. Abba fizikálisan is több CPU-foglalat van, meg eleve több RAM megy bele. És az összes többi része is nagyságrendekkel gyorsabb, mint egy asztali gépnek. Persze ez nem olcsó mulatság, eléggé ki kell spórolnod.
2017. okt. 1. 09:08
 7/7 anonim válasza:

Egy kicsit régi a kérdés, én kísérleteztem retro antik számítógépeken ami ha kigyullad akkor filléreket dobtam ki. A legdrágább gépem 1000ft volt.

Egy speciális kábelt csináltam a hdd-hez, nem tudom hogy a nélkül működne e a lényege hogy egy kimenő port feszültségére szabályoztam le ellenállással, és diódákkal megakadályoztam hogy vissza áramoljon a pozitív polaritás, ezt a kábelt két gépre kötöttem, és egy merevlemezre, mivel pata hdd jumpereket master-re tettem, a lapon is a hdd pioritásban, és windows servert telepítettem. Ha egy gépet kapcsolok be akkor annak a ramjai cpu-ja jelenik meg, ha ez után bekapcsolom a második gépet új hardverként elindul a gép, betölt a win rendszer. A gpu nem adható hozzá, tehát crossfire-ként nem működik, a cpu-t bár látja nem tud folyamatot társítani, mert használatban van, ami működött az a hdd-t elértem a két gép erőforrásáról. Vagyis volt két különálló gépem de semmilyen erőforrást nem nyertem, és ha módosítottam valamit akkor némi gondolkozás fagyás után megjelent a másik gépen. Elvileg mivel látta a rammot cpu-t gpu-t a rendszer szoftveresen össze lehetne hangolni de közös bios kellene elsősorban! Esetleg harveresen a meglévőségekből lehetne szervert építeni de nem érné meg a kockázatokon fellül az időt sem, mivel olcsóbb készen megvenni, meghagyom hobbi gépészeknek. Amúgy ha erőforrást akarsz akkor keress olyan biost ami ezt támogatja és utp-n keresztül elérsz bizonyos erőforrásokat. Én vettem egy workstation-t :D

2022. máj. 19. 06:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!