Lehetséges két egy processzort támogató alaplapot összekötni úgy, hogy abból egyetlen kétprocesszoros PC legyen?
Egy kicsit régi a kérdés, én kísérleteztem retro antik számítógépeken ami ha kigyullad akkor filléreket dobtam ki. A legdrágább gépem 1000ft volt.
Egy speciális kábelt csináltam a hdd-hez, nem tudom hogy a nélkül működne e a lényege hogy egy kimenő port feszültségére szabályoztam le ellenállással, és diódákkal megakadályoztam hogy vissza áramoljon a pozitív polaritás, ezt a kábelt két gépre kötöttem, és egy merevlemezre, mivel pata hdd jumpereket master-re tettem, a lapon is a hdd pioritásban, és windows servert telepítettem. Ha egy gépet kapcsolok be akkor annak a ramjai cpu-ja jelenik meg, ha ez után bekapcsolom a második gépet új hardverként elindul a gép, betölt a win rendszer. A gpu nem adható hozzá, tehát crossfire-ként nem működik, a cpu-t bár látja nem tud folyamatot társítani, mert használatban van, ami működött az a hdd-t elértem a két gép erőforrásáról. Vagyis volt két különálló gépem de semmilyen erőforrást nem nyertem, és ha módosítottam valamit akkor némi gondolkozás fagyás után megjelent a másik gépen. Elvileg mivel látta a rammot cpu-t gpu-t a rendszer szoftveresen össze lehetne hangolni de közös bios kellene elsősorban! Esetleg harveresen a meglévőségekből lehetne szervert építeni de nem érné meg a kockázatokon fellül az időt sem, mivel olcsóbb készen megvenni, meghagyom hobbi gépészeknek. Amúgy ha erőforrást akarsz akkor keress olyan biost ami ezt támogatja és utp-n keresztül elérsz bizonyos erőforrásokat. Én vettem egy workstation-t :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!