Milyen processzor szükséges bányászatra?
GPU-val szeretnék bányászni valószínűleg Ethereumot vagy Zcash-t de nem tudom hogy milyen processzor a minimum hozzá vagy hogy ha változik a processzor akkor változik kitermelés is?
egyébként nekem most van egy G3900-am,hhd is van(am ssd vagy hdd jobb bányászatra?),alaplap stb nincs.
Régebbi cikk szemléltetőnek és magyarázónak, hogy miért nem számít a cpu szinte semmit:
@Zolikelo
Bányászat:
Leegyszerűsítve a felhasználó bérbeadja a számítási teljesítményét, amiért pénzt (kriptovalutát) kap. Nagyon sok olyan feladat van a világon, aminek a számításait így kiszervezik. A kriptovaluták esetében ez sokszor a rendszer fenntartásához szükséges számítások elvégzése, például tranzakciók hitelesítése. Azért jó hozzá a VGA (GPU), mert az ehhez szükséges számításokban ezek hatékonyabbak a klasszikus processzoroknál.
Magyarul a videokártyád folyamatosan 100%-on fut, számításokat végez, és ezért kapsz kriptovalutát (bitcoin, Etherium, Zcash), amiket azután dollárra vagy Euróra tudsz váltani.
@Zolikelo
Első sorban kell egy erős VGA, ,amivel érdemes bányászni, ilyen a GTX 1060, 1070, 1080TI (a 1080 nem jó a memóriája miatt) illetve az rx480, rx580, de a legtöbb VGA ára eléggé el van szállva.
Neten utánnanézel ki lehet számolni, mennyit fogyaszt és mennyit termel a gép.
Ha megvan a VGA utánnanézel mit érdemes bányászni, mert az se mindegy. AMD-vel Etheriumot érdemes, Nvidia-hoz inkább a ZCASH áll közelebb.
Ezután kel egy bányász program, ami fut a gépen, egy Online pénztárca, ahova kapod a kitermelt kriptovalutát(nekem JAXX) és egy másik platform, ahol tudsz kriptovalutát bitcoinra váltani, és ezt tudod dollárra/euróra váltani, és kiutalni: Én Poloniex-et használok, itt váltom a kitermelt ZCASH-t bitcoinra, és azt Dollárra. a dollárt meg kiküldöm paypalra, vagy egyenesen a bankszámlámra.
Rengeteg Youtube video van erről, kerress rá. igaz hogy nagy része angol, de találsz magyar leírásokat is. Az én 1080 TI-m jelenleg olyen 20 ezer körül termel havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!