Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen processzor szükséges...

Datruth kérdése:

Milyen processzor szükséges bányászatra?

Figyelt kérdés

GPU-val szeretnék bányászni valószínűleg Ethereumot vagy Zcash-t de nem tudom hogy milyen processzor a minimum hozzá vagy hogy ha változik a processzor akkor változik kitermelés is?

egyébként nekem most van egy G3900-am,hhd is van(am ssd vagy hdd jobb bányászatra?),alaplap stb nincs.

2017. szept. 29. 04:22
 1/8 MGéza ***** válasza:
Nem függ semmi mástól, csak a GPU erejétől, a proci ahhoz képest igen elenyésző mennyiséget tud termelni. Akár egy régi lapban, C2D proci mellett is lehet bányászni. Na persze ha több kártyát akarsz akkor érdemes egy szerverlapot beszerezni.
2017. szept. 29. 06:57
 2/8 anonim válasza:
Valaki elmondaná nekem, hogy mit értetek itt bámyászni szó alatt? Mert nekem.csak a csákánnyal történő munka jut eszembe :D köszi!
2017. szept. 29. 07:01
 3/8 MGéza ***** válasza:

Régebbi cikk szemléltetőnek és magyarázónak, hogy miért nem számít a cpu szinte semmit:

[link]

2017. szept. 29. 07:03
 4/8 anonim ***** válasza:
ha bányászarta kell, akkor csak a GPU számít. Meg esetleg az alaplap, hogy ha több kártya rá van kötve, és húzni akarod őket , akkor ne legyen gond. a foglalatba való legolcsóbb proci megteszi, hozzá 4 giga RAM, és egy egyszerű 250/500 GB-os HDD. A VGA erejét adod bérbe, minden más csak arra kell, hogy futhassanak. Kivéve, ha úgy csinálod mint én, én nem bányászatra, hanem játékra raktam össze a gépet Ryzen 1700-as és két asus 1080 ti strix -el. Amikor nem vagyok a gép előtt, akkor báynyászik a gépem. havi 50 ezer körül hoz.
2017. szept. 29. 09:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

@Zolikelo

Bányászat:

Leegyszerűsítve a felhasználó bérbeadja a számítási teljesítményét, amiért pénzt (kriptovalutát) kap. Nagyon sok olyan feladat van a világon, aminek a számításait így kiszervezik. A kriptovaluták esetében ez sokszor a rendszer fenntartásához szükséges számítások elvégzése, például tranzakciók hitelesítése. Azért jó hozzá a VGA (GPU), mert az ehhez szükséges számításokban ezek hatékonyabbak a klasszikus processzoroknál.

Magyarul a videokártyád folyamatosan 100%-on fut, számításokat végez, és ezért kapsz kriptovalutát (bitcoin, Etherium, Zcash), amiket azután dollárra vagy Euróra tudsz váltani.

2017. szept. 29. 09:22
 6/8 anonim válasza:
Köszönö. A válszt, ez tök új dolog nekem és felmeltette valamelyest az érdeklődésemet. Mi ennek a folyamata? Köszönöm!
2017. szept. 29. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:
1150es celeron occsóé
2017. okt. 3. 03:13
 8/8 anonim ***** válasza:

@Zolikelo

Első sorban kell egy erős VGA, ,amivel érdemes bányászni, ilyen a GTX 1060, 1070, 1080TI (a 1080 nem jó a memóriája miatt) illetve az rx480, rx580, de a legtöbb VGA ára eléggé el van szállva.

Neten utánnanézel ki lehet számolni, mennyit fogyaszt és mennyit termel a gép.

Ha megvan a VGA utánnanézel mit érdemes bányászni, mert az se mindegy. AMD-vel Etheriumot érdemes, Nvidia-hoz inkább a ZCASH áll közelebb.

Ezután kel egy bányász program, ami fut a gépen, egy Online pénztárca, ahova kapod a kitermelt kriptovalutát(nekem JAXX) és egy másik platform, ahol tudsz kriptovalutát bitcoinra váltani, és ezt tudod dollárra/euróra váltani, és kiutalni: Én Poloniex-et használok, itt váltom a kitermelt ZCASH-t bitcoinra, és azt Dollárra. a dollárt meg kiküldöm paypalra, vagy egyenesen a bankszámlámra.

Rengeteg Youtube video van erről, kerress rá. igaz hogy nagy része angol, de találsz magyar leírásokat is. Az én 1080 TI-m jelenleg olyen 20 ezer körül termel havonta.

2017. okt. 4. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!