Mi lett a baja a gépnek? Hogyan javítható? (részletek lenn)
Tegnap a haverom gyereke a konnektorból kihúzta a számítógép csatlakozóját, miközben a gép be volt kapcsolva.
Azóta nem tölti be rendesen a rendszert, hanem ezt az üzenetet írja ki:
"Primary IDE channel no 80 conductor cable installed" , majd újraindul a gép, azután megint eljut eddig a hibaüzenetig és ismét újraindul.
Én arra gyanakszom, hogy a Winchesternek lett esetleg vége?
Hogyan javítható?
A probléma az, hogy a géphez nincs saját telepítő CD-je, mert már használtan vette. DE egyébként a gép eddig hibátlanul működött, szóval a legutóbbi eset az oka a hibának.
Windows XP telepítő CD-vel érdemes lehet próbálkozni, hogy esetleg vmi fontos rendszer fájl törlődött csak, és nem hardveres a probléma?
vinyód IDE kábelére panaszkodik.
húzd le a vinyóról, majd dugd vissza. ha így sem akkor szerezz egy másik kábelt, hátha csak az szállt el és olcsón meg úszod.
Lehet hogy kimozdult a winchester kábeled, vagy nem jó kábelt használsz a winyóhoz vagy sérült a winchester vagy az alaplap ide/sata vezérlője és nem detektálja a winyót.
Az újratelepítés nem fog segíteni.
ha van dvd vagy cd olvasó akkor cseréld meg a winyóval vagy az alaplapon dudg a winyó kábelét másik helyre. Arra azért figyelj hogy a boot sorrend jó legyen beállítva, hogy a master meg a slave állapot is jól legyen a winyón, különben egyáltalán nem bootol.
Tipp.
Próbáld meg a vinyó kábeleket megmozgatni,azaz rányomni a "csokikat a helyükre". Sajna az is lehet hogy sérült lett a kábel. Ha van pótkábeled,cseréld ki.
Ha ez sem segít lehet hogy kuka a vinyó,mert nem érzékeli megfelelően a winchestert a bios. :-(
Ezt így csak egy másik gépbe rakva,(másodlagosként) tudod kideríteni.
Nekem is ezt írja ki IDE Channel no 80 conductor cable installed de alt+f2 és közbe az esc-t ezt a 3 gonbot nyomkodva meg elindul a windows minden hiba nélkül. Wincsit mér cseréltem de ugyan ez a gon bekapcsolom és egyből a biost tölti be.
Tudtokrá v mi megoldás félét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!