R9270X túlmelegedés mitől lehet?
1 hónapja történt, hogy a fent említett videókártya egy Farcry Primal letesztelése alkalmából 5 perc alatt becsíkozódott.. Bevittem a helyi számítástechnikai boltba, ahol azt mondták, hogy vigyem be augusztus végén, és megpróbálják megforrasztani. Így is tettem, és kb 2 hétre rá meglett a videókártya, amit az nap egy jó 3-4 óra GTA V Online-al teszteltem, és semmi baja nem volt.SpeedFan nevű programmal figyeltem a hőmérsékletet, és 70 körüli érték volt játék közben. Eltelt 1 hétvége ezután úgy, hogy a gép be sem volt kapcsolva. Hétfőn 5perc GTA V után becsíkozódott újra a kedves. Azóta megint megcsinálta a szaki, de most túlmelegedési problémával küzdök.. A szaki FurMark nevű programmal tesztelte, és azt mondta másfél-2 óra tesztelés után sem ment 75 föle a hőmérséklet. Haza hoztam, majd egy Skyrim alatt a kedves videókártya 100 fokot írt játék közben(MSI afterburnerrel mérve in game). Na mondom köszi, de ebből ennyi elég. Másnap bementem(ez volt tegnap), és mondta, hogy FurMark-al nyomjak tesztet otthon meg amúgy is 100foknál megolvad a videókártya.Na a tegnapi nap már lejjebb húztam az Mhz-t MSI afterburnerben, mert azt hittem alapból húzza a kártyát, és láss csodát 72 fölé nem ment teszt,játék alatt. Viszont ma már se játszani nem lehet vele se tesztelni, mert egyből 80-90 köré ugrik a hőm. Az a érdekes, hogy amint kikapcsolom a teszt programot rohamosan vissza megy a standard hőmérsékletbe(31-40 között).
A videókártya pontos neve: Asus R9270X 2GB DirectCU II TOP
- a ventik mennek
- a gépházoldala, ha le van véve ugyanaz
- a szaki először újrapasztázta, majd utoljára már azt mondta valami lemezt rakott oda
- a hűtőborda átveszi a hőt, mert ha 80 fokon durrog a kicsi, akkor lehet érezni kézzel a bordán
- a ventik felpörögnek 100-ra, és az eredmény ugyanaz
Kicsit hosszúra sikerült, de így gondolom normálisan elmagyarázni egy ilyen problémát(még így is szerintem kimaradtak dolgok)
Előre is köszönöm a válaszokat!
8 ezret fizettem érte, és azt mondta ha nem jó természetesen nem kell fizetnem. :)
Igen reballozták, bocsi a megfogalmazásért.De látod még bírná a dolog, csak most valami a hűtéssel van, nem?
Értem, köszi.
Tehát magyarul nem ért semmit az elköltött 8ezer?
Vigyem vissza neki, és kérjem vissza a 8ezret, vagy még próbálkozzak megmenteni a kártyát?
"a szaki először újrapasztázta, majd utoljára már azt mondta valami lemezt rakott oda"
Ez nem szaki inkább mekk elek...
Új kártyát kell vásárolnod. Sajna az már halott.
Vigyem vissza neki, és kérjem vissza a 8ezret, vagy még próbálkozzak megmenteni a kártyát?"
hát szerintem a közelébe ne menj a boltnak a pénzed sem fogják vissza adni. Átvertek csúnyán. Bga-val tovább bírná talán még menthető de már nem érné meg neked mivel 8 ezret elvertél . Most amíg ad képet 5 ezerbe fel nettre , aztán valamit használtan vegyél 25 körül .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!