Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy meg a Windows 10?

Márton85 kérdése:

Miért fagy meg a Windows 10?

Figyelt kérdés
Adott egy gép. MSI H81M-P33 alaplap 2GB DDR3 memória és egy G1820-as processzor. A Windows 10 bármelyik kiadása egy idő után, kb 1 óra, teljesen megfagy, csak a reset gomb segít. Azonban Windows 8.1-el tökéletesen működik. Memória teszt hiba nélkül lefutott. Mi lehet a gond?
2017. szept. 6. 12:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nézd meg a hiba naplót, ott biztos fogja piros ikonnal jelölni mi is a baja. :-)

Csak tipp -ként, alaplapi hardver vezérlők fel lettek telepítve, vagy hagytátok a Windows találékonyságára.

Sokszor láttam már olyat hogy a Windows jónak vélt drivere nem volt épp a leg hatékonyabb, és gyakran okozott hibajelzéseket.

2017. szept. 6. 14:07
 12/16 Dongaben ***** válasza:
Azt írtad, a többi gépnél nincs gond, és azok más alaplappal működnek. Nem lehet, hogy ehhez a laphoz nincs mindenből Win 10-es driver? "Fogyatékkal" használható más driver is, de az sosem tökéletes.
2017. szept. 6. 14:11
 13/16 A kérdező kommentje:
Jelenleg Windows 8.1-el fut a gép, mivel ez egy aktív használatban lévő gép. A drivereket az MSI oldaláról frissen szedtem le az újra telepítéskor. Azon gondolkodtam, hogy egy BIOS frissítés tudna-e segíteni?
2017. szept. 6. 14:12
 14/16 A kérdező kommentje:
Az MSI oldalán van Windows 10 64 és 32bit-hez is. Legalábbis ők ezt állítják róla.
2017. szept. 6. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Nézd meg az Intel Driver Utility talál-e valamit:

[link]

De egyébként "alap" driverekkel is működnie kellene, azért egy mai OS nem ennyire instabil. Alátehetsz egy 10 éves rendszert is és működni fog. Persze ha tényleg minden ugyan olyan mint 8.1-nél és mégsem működik... bios frissítés sohasem árt sztem, próbáld meg azt. De meglepődnék ha megjavulna.

2017. szept. 6. 15:14
 16/16 A kérdező kommentje:
Na most az eddig tökéletesen működő Windows 8.1-et felfrissítettem Windows 10-re. Lekopogom de eddig így ez működik, nem fagy ki. Itt csak valami driver gond lesz. Vagy a 8.1-ből nem emel át ilyenkor semmi drivert a frissítés? Vagy így miért működik?
2017. szept. 22. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!