Miért nem működik a Pc-m?
Tegnap kezdett el kék halálozni a Pc-m.A kék halálok melletti hibakód általában mindig más volt. Egyszer "Pc device needs to be repaired" majd "Service exeption error", "Non paged area" kék halálok jöttek.Gondoltam hogy USB-ről újrarakom a Windows 10-et,ezért be is állítottam az elsődleges bootolást USB-ről.Majd mikor indult következőleg a gép újra egy fekete képernyő fogad.Innen nem megy sehova.Néha szokott olyat csinálni hogy kikapcsol és magától újraindul, de ezen kívül nincs kép.2x 4gb RAM van a gépbe, ha egyiket kiveszem akkor általában már van kép, viszont a kép alsó sarkában "A2,C9" hibaüzenetek jelennek meg.
Olvastam, hogy elvileg újra lehet resetelni a BIOS-t és ez talán megoldást nyújt a problémára, de jelenleg még nem sikerült, ugyanis az MSI H81M-E33 alaplapon nincs ilyen jumper, csak elem van.Azt kivettem visszaraktam, de semmi változás nem volt.
Alig egy hónapos a gépem, szóval nem hiszem hogy csak úgy tönkre ment volna benne valami(zsír új alkatrészek).
Valaki tudna megoldást találni a problémámra? Előre is köszönöm!
ha új gép random kikapcsol\újraindul ott valami nagyon el van baltázva, általában a táp vagy a rossz összeszerelés miatt a melegedés okozhat ilyet.
valami usb probléma lehet a hibakód szerint, ki kellene húzni az összes usb s eszközt és úgy kipróbálni. Az is lehet hogy keresi a merevlemezt de nem találja, meg kellene nézni a boot sorrendet is.
ha valamelyik usb-s eszköz nélkül elindul akkor az okozhatott újraindulást is, próbáld anélkül használni és meglátod hogy újraindul-e
táp hibára gyanakodom ! uj táp kellene vele milyen van bnne ? 5000Ftos táp van benne ne csodálkozz hogy nem birja a terhelést,ujraindul a gép vagy kifagy ...
amugy sem uj már ez az alaplap ,,lga1150"
uj LGA 1151 alaplap B250,Z270 kabylake i3 7100-i7 7700 cpu való bele
8GB ddr4 3000 legalább,+EVGA 500B 500W Bronze táp
Megoldódott úgy néz ki a probléma.Az új CSX 4gb-os ramom volt a bűnös.8GB van a gépbe, ha a CSX ramot kiveszem tökéletesen működik minden(persze hogy nem az új RAM-ra gyanakodtam).Csak azt nem értem hogy 3 hét használat után hogy ment tönkre? :D
Táp is egy új Cooler Master 500W-os táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!