Mi a teendő, ha a számítógép csak egyetlen RAM-mal működik megfelelően?
Figyelt kérdés
Nemrégiben raktam össze egy számítógépet és minden rendben is volt, amíg az egy RAM-os tesztelés után be nem tettem egy másikat. Próbáltam minden kombinációt, CMOS reset is volt, de sajnos a probléma továbbra is fennáll. A gép elindul, de a bootolásig már nem jut el, ha kettő vagy több RAM modul van az alaplapban. Egyetlen RAM esetében mérettől függetlenül eljut a rendszerig, de többel egy lépést sem tesz az áramfelvételen kívül. Mi a megoldás ebben az esetben?2017. szept. 1. 19:10
1/3 anonim válasza:
alaplap pontos neve?
ram(ok) pontos neve?
használtan vetted, vagy újként?
Slotokat az 1 szem rammal végigpróbáltad mindben? Nem az alaplapi slot a hibás?
2/3 A kérdező kommentje:
Alaplap: ASUS P4PE-X
RAM-ok: 2x Kingston KVR400X64C3A/512, 1x Kingmax MPXD42F-D8KT4B
Használtan vettem és makulátlan, ezt az egy dolgot találom csak benne, ami nem úgy működik, ahogyan kellene, persze lehet, hogy csak nem veszek észre egy beállítást.
Mindegyik slotot végigpróbáltam, az összes működik, ahogy az összes RAM is.
2017. szept. 1. 19:18
3/3 anonim válasza:
néztem a leírást, 3 ram slotra jut 2GB, de csak az elsőbe (jobb oldali) lehet 1 gigásat rakni, a középső és balba meg 512-est, elég furi.
Egyedül arra tudok gondolni hogy valamelyik két oldalas, az alaplap meg csak egy oldalas ramokat kezel ha több mint 1db van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!