Decemberre már kapható lesz a Coffee Lake i5-ös CPU?
Karácsonyra szeretnék egy új gépet össze rakni, csak nem tudom hogy érdemes-e meg várnom a Coffe lake-t, vagy nyugodtan építkezhetek még a Kaby lake ra. Egyenlőre úgy is csak olcsóbb gépet raknék össze, és csak majd később fejleszteném.
A gép így nézne ki, és ezt majd később fejleszteném jobb CPU, GPU, több ram, SSD...stb
Alap- MSI H270 PC MATE
CPU- Intel Core i5-7500
GPU- MSI GTX 970
HDD- WD Blue 1TB
RAM- 8 GB 2400 MHz DDR4 CL12 HyperX Predator
TÁP- Fortron Hydro X 650
COOL- Cooler Master Hyper TX3i
HÁZ- Zalman Z3 Plus
Szerintetek nyugodtan rakjam össze így ahogy van, vagy várjam meg a kávé léket? Mondjuk Decemberre már mindenképpen szeretném hogy itthon legyen az új gép.
decemberben még nem a desktop procik szoktak kijönni,
hanem még az U szériák. Év elején érnek ide többnyi-
re, majd rá fél évre áll be az áruk. i7-7700k január-
ban indult 130 ezerről, fél évre rá 100e ft volt. Azért
közel 30%-os esésnél lehet érdemes várni picit.
ezt a konfigot választod akkor biztosan cserélni kell
ALAPLAP ÉS PROCESZOR-t Coffee Lake-nál !
MSI GTX 970 is már kezd gyenge lenni
msi z270
8 vagy 16GB ddr4 ram 3000mhz
intel i5 7500 vagy i7 7700k
msi GTX 1080 aero
580w táp
kedves utolsó. Hát ha tele lennék pénzel, és volna is annyi időm hogy kihasználjam azt a teljesítményt amit egy GTX 1080 és i7-7700k nyújt. Akkor hidd el inkább azt venném.
De mivel leginkább csak télen van időm játszani mert nyáron inkább horgászom, vagy más dologgal töltöm el azt a pár órát amit munka után magamra tudok szánni. Ezért inkább megelégszem kisebb teljesítményű géppel kevesebb pénzért.
A GTX 970-et meg szerintem jó döntésnek tartom, mert 1080p re még mindig elegendő. És használtan annyiért veszem meg mint a GTX 1050 ti-t, és hát azért a 970 még kicsit jobb teljesítményt ad mint a 1050 ti.. ahogy néztem játékonként 15-20 FPS el többet nyújt.
Nem rossz indulatból mondom, csak minek verjek bele még feleselgessen több pénzt, ha nekem elegendő jelenleg ez is, és nem vágyom többre.
Hello nekem nagyon hasznos volt a tanácsod. Egyébként jelenleg nem kell nekem erősebb CPU a i5-7500 től Akkor kell majd erősebb, ha veszek egy GTX-1070 et, vagy 1080 at. + Hozzá egy nagyobb felbontású monitort mint 1080p. de ez még valamikor 2 év múlva fog csak megvalósulni.
Addig megelékszem a i5-7500 al és hozzá egy GTX 970, vagy egy GTX 1060 3GB. Csak ha már itt kopogtat a Coffee Lake akkor gondoltam hogy meg várom, de ha karácsonyig nem lesz kapható akkor marad a Kaby lake.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!