Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ryzen 5 1600 vagy i5 7500?

Ryzen 5 1600 vagy i5 7500?

Figyelt kérdés

Először is, megkérnék minden kedves válaszolót, hogy a kérdésre fókuszáljatok, és kerüljük a szokásos AMD vs Intel kakasviadalt, nem erre irányul a kérdésem. Köszönöm!

Fő felhasználási kör: Játék, FullHD

Ár, Ryzen: 63-65k

Ár, Intel: 56-57k, LeC-nél 52k.

Tények, amiket tapasztaltam benchmarkok és tényleges gameplay videók alapján:

A Ryzen alacsonyabb CPU kihasználtságon operál talán, viszont FPS-ben nem csap oda. A Ryzen OC-zható (ami nálam NEM szempont, mármint az OC), továbbá renderelése, más komolyabb folyamatokra jobb. A Ryzen 6 mag 12 szálon operál, Intel ezzel szemben 4 mag 4 szál.

Kérdés, megéri-e a Ryzen-re kiadni +11-13 ezret (Intelt mindenképp LeC-nél venném), ha nem fogok renderelni, más komolyabb folyamatokat csinálni, nem fogok OC-zni, és játékok terén ugyanaz az FPS-t hozza mind a kettő? Fog-e nekem számítani az valamit, hogy az Intel magasabb CPU kihasználtságon hozza ugyanazt az FPS-t? Azt olvastam még, hogy az AMD gyári hűtője okés, viszont az Intelé alapvetően nem az igazi. Tehát ha mindenképp cserélni kell az Intel hűtőjét, akkor 10k körül vennék hűtőt (pl. BE QUIET! Pure Rock), aminek az árát ha az Intel mellé rakom, akkor megkapom a Ryzenét tulajdonképp.

Köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 30. 15:28
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Én az Intel mellet állok én egy i5-7600-t fogok majd venni. :D
2017. aug. 30. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Ugyanazt az fps-t kapod körülbelül mindkettővel, csak a ryzen jobb munkára/streamelésre meg azzal úgy is tudsz játszani, hogy közbe 500 másik dolog megvan nyitva.
2017. aug. 30. 16:05
 3/4 anonim ***** válasza:
hát durva különbség nincs. Azt vedd amivel szimpatizálsz és amire nem sajnálod a pénzt.
2017. aug. 30. 16:05
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. :)

Vagy Ryzen 5 1500X, és akkor nem kell hűtőt venni? Mert az kb. Intel ára, FPS-ben ugyanazt hozzák szintén, stb.

2017. aug. 30. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!