Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel i5 - 7600 vagy Ryzen 5...

MagdaB kérdése:

Intel i5 - 7600 vagy Ryzen 5 1600?

Figyelt kérdés
Szeretnék gépet fejleszteni. Főleg játékra használom a gépemet,de azért elég sokszor elfog az a pillanat amikor videót szeretnék vágni vagy esetleg photoshop-olni. Akinek Ryzen procija van mi a véleménye róla. Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 8. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
45%
Úgyis a Ryzen lesz szétajánlva, de igazából bármelyik jó tud lenni bármelyik feladatra. Egy i5 7600-nak ne okozzon már problémát egy PS vagy egy Sony Vegas, azért mégsem egy Pentium G4400-ról van szó. Nem csak a CPU-tól függ, azért egy SSD-re telepíteni a programokat előnyösebb, mint egy HDD-re, memória sem elhanyagolandó kérdés. Hány GB, hány Mhz, stb.
2017. aug. 8. 14:18
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
Elsőnek igaza van, Ryzen 5 1600 mindenképp. Vagy várj a Coffee Lake-re
2017. aug. 8. 14:24
 3/5 anonim ***** válasza:
15%
i5
2017. aug. 8. 17:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ryzen-bél maradok olvasgattam fórumokat, néztem teszteket. Játék terén tök mind1 valahol az i5-nél volt 1 fps-el több valahol a ryzen-nél. De videó rendernél a több mag előnyt élvez.
2017. aug. 8. 19:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Előnyt élvezhet igen, csak ne felejtsük el, hogy PS volt a 2 mag meg 4 mag, azaz gyengébb procik idejében is már, és nem volt probléma renderelni meg ecsetet húzni velük.

Ne értsd félre, nem lebeszéllek a Ryzenről, csak most mindenki rá van izgulva a magok, szálak számára, miközben régebben, vagy a sok magok előtt ugyanúgy ment mindenféle munka. Nyilván nem a legújabb Sony Vegassal renderelnek most egy Core 2 Duo-n, de az ilyesmi munka régen is kívánt jobb gépet azért. Én anno használtam mind a két programot még az Intel i széria előtt valamilyen Core 2 procival, nem emlékszem már mi volt.

2017. aug. 8. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!