Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopom kikapcsol ha kicsit...

Laptopom kikapcsol ha kicsit leterhelem, mi okozhatja ezt? Többi lent!

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy Lenovo T420s-em van, elég régi laptop, eddig jól működött, elvittem szervízbe mert melegedett nagyon, a melegedési probléma megoldódott, de most kapcsol ki ha kicsit jobban leterhelem.

Teljesen hideg állapotban történik ez, pl. elindítok egy játékot, megy nagyjából 30 másodpercig aztán a gép kikapcsol. Futtattam hardware teszteket, és arra jutottam hogy valami a videókártya körül van, mivel GPU "izzasztó" teszteknél is egyből beadta a kulcsot a Laptop, CPU tesztnél pl. nem.

Ami nehezíti a helyzetet hogy 2 videókártya van ebben a tipusban, egy dedikált és egy integrált, erőssen gyanítom hogy csak a dedikáltal van a probléma.

Mitől történik ez, és mi lehet a megoldás?

2017. aug. 25. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, hogy a túlmelegedés védelem kapcsolja ki.

Ki kell portalanítani a videokártya ventillátorát, műszerolajat cseppenteni a csapágyába és megtisztítani a portól az összes alkatrészt. Ezt egyébként 4-5 havonta célszerű egy laptopnál megcsinálni, beleértve a proci hűtőjét is.

2017. aug. 25. 11:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Most volt szervízben, elvileg kitakarították, a ventillátor kilett cserélve :\.
2017. aug. 25. 11:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Esetleg nem fekszik fel a chipen rendesen a hűtőborda.

Azt is megnézték? Újrapasztázták/hővezető "gumit" cse-

réltek?

2017. aug. 25. 11:54
 4/4 A kérdező kommentje:

# 3/3 Időpont 08-25 11:54

Elvittük szervizeshez, az kicserélte a ventillátort, de semmi nem oldódott meg, ezért nekiálltam és szétszedtem én, se a GPU-n, se a CPU-n nem volt semmi paszta, szóval megpasztáztam, kicsit megferdítettem a GPU csápját hogy jobban tapadjon rá, és most tökéletesen működik, illetve a CPU-sem melegszik.

Ezenkívül még szoftveresen is sok mindent csináltam, de hosszú lenne leírni mindent :D.

Köszönöm a tanácsokat!

2017. aug. 28. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!