Laptopom kikapcsol ha kicsit leterhelem, mi okozhatja ezt? Többi lent!
Sziasztok, egy Lenovo T420s-em van, elég régi laptop, eddig jól működött, elvittem szervízbe mert melegedett nagyon, a melegedési probléma megoldódott, de most kapcsol ki ha kicsit jobban leterhelem.
Teljesen hideg állapotban történik ez, pl. elindítok egy játékot, megy nagyjából 30 másodpercig aztán a gép kikapcsol. Futtattam hardware teszteket, és arra jutottam hogy valami a videókártya körül van, mivel GPU "izzasztó" teszteknél is egyből beadta a kulcsot a Laptop, CPU tesztnél pl. nem.
Ami nehezíti a helyzetet hogy 2 videókártya van ebben a tipusban, egy dedikált és egy integrált, erőssen gyanítom hogy csak a dedikáltal van a probléma.
Mitől történik ez, és mi lehet a megoldás?
Úgy gondolom, hogy a túlmelegedés védelem kapcsolja ki.
Ki kell portalanítani a videokártya ventillátorát, műszerolajat cseppenteni a csapágyába és megtisztítani a portól az összes alkatrészt. Ezt egyébként 4-5 havonta célszerű egy laptopnál megcsinálni, beleértve a proci hűtőjét is.
Esetleg nem fekszik fel a chipen rendesen a hűtőborda.
Azt is megnézték? Újrapasztázták/hővezető "gumit" cse-
réltek?
# 3/3 Időpont 08-25 11:54
Elvittük szervizeshez, az kicserélte a ventillátort, de semmi nem oldódott meg, ezért nekiálltam és szétszedtem én, se a GPU-n, se a CPU-n nem volt semmi paszta, szóval megpasztáztam, kicsit megferdítettem a GPU csápját hogy jobban tapadjon rá, és most tökéletesen működik, illetve a CPU-sem melegszik.
Ezenkívül még szoftveresen is sok mindent csináltam, de hosszú lenne leírni mindent :D.
Köszönöm a tanácsokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!