Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Frissen osszerakott gépen a...

Frissen osszerakott gépen a monitoron miert nincs kép?

Figyelt kérdés
Összeraktam egy i5 7400 as gepet videokártya nelkul. Monitoron nincs kep. Monitor jo mert masik gepen mukodik. Mi lehet a gond? Bios bejon mert hallani. Minden felporog. Igazabol van videokartyam. Csak szívás van az uj gepbe mert a 4 pines atx es kabel rovid. Es nem fer bele a videokártya. (Majd veszek bele hosszanitott).Bios lehet alapbol videokartyara allitva? Vagy mas gond is lehet. Mondom teljesen uj gep es minden felporog. Varom a lehetseges okokat. Ja veletlen elkovettem egy marhasagot. Pci kabelt dugtam az 4pines atx helyebe. Ez okozhaz e garibat? Ugye így el se indult el a gep. Utana kaptam a fejemhez.
2017. aug. 18. 15:08
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

milyen kábellel kötötted össze a monitort a géppel? van benne átalakító?

A legnagyobb hiba az szokott lenni, hogy megveszik a népek a 100 ft-os HMDI-d-sub (vga, nagy kék, 3 soros tűs) átalakítót (mert monitorra minek beruházni), viszont a hdmi csak digitális jelet ad, a d-sub meg csak analóggal megy és nincs kép.

2017. aug. 18. 15:21
 2/23 anonim ***** válasza:

ugyan ez a helyzet DVI-D - d-sub átalakítónál. DVI-I esetében menne, de az a fajta kábel a megjelenést követő fél éven belül elvérzett, se alaplapra se videokártyára nem raknak már dvi-i kimenetet, csakis dvi-d-t (ami szintén csak digitális jel).

A harmadik helyezett a display port, szintén csak digitális jellel.

2017. aug. 18. 15:23
 3/23 A kérdező kommentje:
Dvi-d kabellel van osszekotve
2017. aug. 18. 15:31
 4/23 MGéza ***** válasza:
Lehetséges hogy félrekötés gondot okozott, igen. Ellenőrzés módja egyszerű: vedd ki a videokártyát vagy egyszerűen dugd az alaplapi csatlakozóra, így az integrált videovezérlő lesz használatban.
2017. aug. 18. 16:34
 5/23 anonim ***** válasza:

"Összeraktam egy i5 7400 as gepet videokártya nelkul."

Milyen vga-t vegyen ki?XD

Ha semmiképpen nem megy, szedd ki a gombelemet a lapból, kapcsold le a tápot és indítsd el, gombelem vissza, táp be, ez szépen reseteli, egy próbát megér.

2017. aug. 18. 16:49
 6/23 A kérdező kommentje:
Oke. Most ep nem vagyok otthon. Este megnezem
2017. aug. 18. 17:04
 7/23 A kérdező kommentje:
Sajna nem jo ugyse.
2017. aug. 18. 19:12
 8/23 anonim ***** válasza:
van esetleg más kimenet még az alaplapon meg a monitoron? pl hdmi-hdmi vagy displayport-displayport? mert egy csere kábellel hamar meg lehetne nézni hogy úgy általánosságban nem szereti az alaplapodat már vagy csak pont a dvi-d-t nem.
2017. aug. 18. 20:36
 9/23 A kérdező kommentje:
Masik kabelel se jo. Most mar meg se nyikkan a gep. Semmit nem reagal.
2017. aug. 18. 20:53
 10/23 anonim ***** válasza:
Milyen alaplapod van, támogatja-e a Kaby Lake processzorokat a telepített bios ?
2017. aug. 18. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!