Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nincs kép a monitoron, de a...

Nincs kép a monitoron, de a rendszer látszólag megy a háttérben. Mit próbáljak, hogy betájoljam a hibát?

Figyelt kérdés
Az egész probléma 2 napja kezdődött, először játék közben hirtelen elfeketedett a kép és csak a reset segített, de akkor is volt, hogy csak többszöri újraindításra jött vissza a kép. Aztán végül már 1-2 percenként elment akkor is, ha csak a Win asztalon voltam, és már nem csak fekete, hanem szürke vagy fehér lett az egész képernyő. Sőt olyan is volt, hogy kék kis kockákkal lett tele a monitor, aztán ment el a kép. Végül egyre több idő kellett, hogy újra legyen jel, közben próbáltam a ram-okat rakosgatni, a vga csatlakozást megnézni, még egy Aida64-es, cpu, cpu, ram, gpu stressz tesztet is nyomtam kb. 15 percig, de nem hozott változást, míg végül egy tegnapi elsötétülés után most már egyáltalán nem jön vissza a kép. A gépben látszólag minden ok, a ventik mennek, a vga ledje is ég, a bios nem csipog, így ezek tükrében szívesen fogadok tanácsot, hogy merre induljak tovább. Még annyi, hogy a monitort ellenőriztem más bemeneten ad képet, cserealkatrészek viszont sajnos nem állnak rendelkezésemre...
2017. júl. 23. 15:00
 1/9 Dongaben ***** válasza:
100%
Ha más bemeneten működik, akkor először egy másik kábellel kellene kipróbálni. Kérj valakitől kölcsön erre az időre. Legtöbbször kábel hiba okozza az ilyen hibát.
2017. júl. 23. 15:09
 2/9 A kérdező kommentje:
A más bemenetet úgy értem, hogy a gépem dvi bemeneten van a monitoron, ahol most nincs kép, de ha az asztali dvd lejátszóra váltok, ami hdmi-n van, akkor ott van kép. Ettől persze még a kábelcsere nem elvetendő.
2017. júl. 23. 16:00
 3/9 Dongaben ***** válasza:
Első körben, mindenképp a kábel! Ha, van az ismerősök közt valakinek, akkor próbaképp kérd el. Ha, nem az, akkor a videókártyát kivenni, kifúvatni préslevegővel, majd visszatenni. Ha ezek nem használnak, akkor: Van-e "Alaplapi" videókártya? Azzal is tenni egy próbát! A szervizt+cserét utóljára hagynám...:)
2017. júl. 23. 16:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Rendben, az nem is egy nagy összeg. A kifúvatást is meg tudom oldani. Alaplapi vga-m nincs, tehát csak a "külső" kártyára vagyok hagyatkozva. Ezeket megpróbálom, aztán jelentkezem majd az eredményekkel. Jó lenne megúszni a szervizelést.
2017. júl. 23. 17:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Közben van egy kis változás: DVI helyett rákötöttem a gépem a monitorom HDMI bemenetére a VGA kártyám DP kimenetét használva egy DP-HDMI átalakító segítségével. Most HDMI-n van képem, de; már a BIOS-ban is és a Windows töltése alatt is két, kék vastag csík van a monitorom jobb szélén és majdnem középen. Valamint onnantól, hogy a Windows login képernyője bejönne továbbra sincs kép, mert ott átvált feketére a monitor és kész. A Windows-ba egy módon tudok bejutni, hogy csökkentett módban indítom, de a két vastag csík ilyenkor is ott van a képernyőn, csak éppen így el tudok jutni a login képernyőig és belépni a Win-be. A kifújatást még csinálom, de mivel DVI-n nincs kép, DP keresztül meg ilyen gáz a kép, lehet a VGA adta meg magát...
2017. júl. 23. 18:50
 6/9 Dongaben ***** válasza:
Igen, lehet. Azért egy videókártya kivétel, majd visszarakást próbálj ki, mindenképp!
2017. júl. 23. 19:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Holnap reggel azzal fogok kezdeni, aztán ha nem segít, akkor valószínű kártyacsere lesz belőle.
2017. júl. 23. 19:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Megcsináltam a tisztítást, úgy tűnik, hogy most működik. :-) Remélem így is marad, köszi a segítséget!
2017. júl. 24. 14:05
 9/9 A kérdező kommentje:
Sikerült elkiabálnom... annyit javult a helyzet, hogy DVI-n most ugye újra van jel, de ismét véletlenszerűen elmegy a kép, pár perce fekete/narancs csíkos lett az egész képernyő és jöhetett a reset. Igaz időben is többet bír, mint már tisztítás előtt a végén az 1-2 perc, de sajnos úgy tűnik a kifújás csak részlegesen oldotta meg a problémát. Lehet másik pci-e slotba kéne raknom a kártyát, hátha ott van valami gubanc...
2017. júl. 24. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!