Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a HDD és SSD...

Mi a különbség a HDD és SSD tárolókapacitása között?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy a kettő közt a különbség az hogy az SDD-ben nincsenek mozgóalkatrészek, csendesebb és nem melegszik túl, strapabíróbb és gyorsabb de engem az érdekelne hogy a tárolókapacitásuk közt mi a különbség? Látom egyes shopokban hogy némi plusz pénzért kérhetsz a gépedbe HDD helyett SSD-t viszont nem látok nagyobbat 480Gb-osnál. Ez azért van mert az SSD másképp tárolja az adatokat ezért "több" fér rá vagy egyszerűen csak még nincs ennél nagyobb? Mert pl. 1 TB-os HDD-t lecserélni egy 120 GB-os SSD-re miért jobb tárolókapacitás szempontjáből?

2017. aug. 15. 12:02
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ez az SSD + HDD kombo nagyon tetszik, mindenkinek köszönöm!!!
2017. aug. 16. 09:45
 12/15 A kérdező kommentje:

Egy már egyedileg összerakott géppel rendelkezem, csak gondoltam ideje kicsit upgradelni. Most nagyon megfogott a gondolat hogy az 1T-s HDD-m mellé beszerezek egy SSD-t is. Nagyon köszönöm mindenkinek!

Ha nem zavar titeket egy ujabb kérdés (csak hogy emiatt ne kelljen új kérdést kiírnom a témában) Ti milyen 120 Gb-os SSD-t ajánlotok?

2017. aug. 16. 09:57
 13/15 pinkpancser ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyit szánsz rá! Az egyik laptopomba pl nemrég használtan fillérekért vásárolt Kingston V300 120GB van. Ez kb az ajánlottak legalja, sebességben nem a legjobb, viszont megbízható vezérlője van (bár ugyanilyen néven van nem túl jó is). Mivel nem gyors, így kb 1-2 másodperccel lassabb a boot, mint egy nagyon jóval (tehát nem vészes), programindításoknál is tizedmásodperceket lehet számolni. Viszont használható, nagyságrendekkel gyorsabb a vinyónál, nincs hangja és nem melegszik. Ha viszont nagyon megbízhatót szeretnél akkor javaslom inkább a samsung evo-t, vagy ha egész nap írni akarsz rá akkor a pro-t.
2017. aug. 16. 10:50
 14/15 A kérdező kommentje:
Sanszos hogy a Samsung lesz :) Köszönöm még egyszer!!
2017. aug. 17. 09:59
 15/15 pinkpancser ***** válasza:
Ha használt samsungot veszel akkor arra figyelj, hogy 0 vagy 1 a vége. Az 1 végűek OEM cuccok, amihez szinte lehetetlen firmware-t találni, vagy ha találsz is akkor frissíteni. Illetve a max írásmennyiség is kevesebb ezeknél. Cserébe viszont egész elfogadható áron lehet találmi. Pl nemrég vettem PM851 256-ost 8000-ért! Igaz, csak 43TB írható és abból is megvolt már 10, de biztos tovább tart majd mint a laptop amibe belekerült :)
2017. aug. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!