Égett szagot érzek a tápegységből és a monitorból. Mi lehet a gond?
Sziasztok!
Az utóbbi időkben érdekes dolgokra lettem figyelmes.
A számítógépen tápegységének és a monitoromnak is fura égett szaga van. Minden működik egyébként, de nem szeretném kockáztatni azt, hogy esetleg komolyabb gond legyen és tönkre vágja az egész gépet, ezért a segítségetek kérem.
A tápom típusa: Chieftec Smart 500W (GPS-500A8)
A konfigom:
Intel Core i3-4160 3600 MHz
Gigabyte GA-B85-HD3
Memória: 12 GB DDR3 1333
Videókártya: Intel HD Graphics 4400 integrált
Monitor: Asus VS228NE
SSD: Samsung SSD 840 Series
HDD: WDC WD10EZEX
A feszültség értékeket megnéztem, az AIDA programban, normál esetben, ha nincs megnyitva semmi, akkor ezeket az értékeket mutatja:
Van itthon egy másik gép is, arra rákötöttem a monitort és nem melegszik túl...
Ott a feszültség értékek ezek:
Mi lehet a hiba? Szerintetek a tápot érdemes cserélni?
Ha igen, akkor milyet ajánlotok, ami minőségi?
Köszönöm előre is!
Táp: CHIEFTEC Photon 650W (CTG-650C-RGB)
Tápegység már minőségi?
Ezt a gépet azóta már leselejteztem, mert az alaplap gallyra ment, és ehhez már alkatrészt újonnan nem igen lehetett kapni.
Egyébként a tápegység utána még 3 évvel is funkcionált, lehet azóta is, azt már nem tudom mondjuk.
Mivel a cégnél, ahol akkor dolgoztam, mikor bevezették a covid miatti korlátozásokat, itthonról kellett dolgoznom. De mivel csak az ottani PC-vel lehetett, arra volt telepítve a program, haza engedték, hogy hozzam a gépet.
Nos, abban a gépben valami 300 wattos tápegység volt, aminek olyan hangja volt, hogy nem tudtam megmaradni mellette a szobában. A melóban nem tünt fel, mivel ott azért nagyobb zaj volt, hogy észre lehessen ilyesmit venni, de csendes szobában iszonyat zavaró volt. De mivel a mi cégünk nem arról volt híres, hogy új hardvereket vegyen meg új dolgokat, a dolgozók kérésére, valamit eszközölnöm kellett.
Nos a a saját gépembe vettem akkoriban egy másik tápot, ezt a Chieftec cuccot, meg beleraktam a céges gépbe. Halkabb lett, nem is fagyott le állandóan, sőt szaga sem volt, mint a saját gépbemben, aminek valszeg már az alaplap döglődése okozta a problémáit, mint utólag kiderült. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!