Égett szagot érzek a tápegységből és a monitorból. Mi lehet a gond?
Sziasztok!
Az utóbbi időkben érdekes dolgokra lettem figyelmes.
A számítógépen tápegységének és a monitoromnak is fura égett szaga van. Minden működik egyébként, de nem szeretném kockáztatni azt, hogy esetleg komolyabb gond legyen és tönkre vágja az egész gépet, ezért a segítségetek kérem.
A tápom típusa: Chieftec Smart 500W (GPS-500A8)
A konfigom:
Intel Core i3-4160 3600 MHz
Gigabyte GA-B85-HD3
Memória: 12 GB DDR3 1333
Videókártya: Intel HD Graphics 4400 integrált
Monitor: Asus VS228NE
SSD: Samsung SSD 840 Series
HDD: WDC WD10EZEX
A feszültség értékeket megnéztem, az AIDA programban, normál esetben, ha nincs megnyitva semmi, akkor ezeket az értékeket mutatja:
Van itthon egy másik gép is, arra rákötöttem a monitort és nem melegszik túl...
Ott a feszültség értékek ezek:
Mi lehet a hiba? Szerintetek a tápot érdemes cserélni?
Ha igen, akkor milyet ajánlotok, ami minőségi?
Köszönöm előre is!
Szoftveres feszültségmérés egyébként sem mérvadó.
Először azt kéne kideríteni, pontosan honnan jön a szag, mert kicsi a valószínűsége, hogy egyszerre 2 helyről.
Ha tápot cserélnél, ezek közül kéne választani:
Super Flower Amazon 450W
Enermax Maxpro 400W
Cooler Master Masterwatt Lite 400W
Be Quiet System Power B8 400W, Pure Power 10 350W
FSP Raider II (nem a sima!) 450W
Corsair CX450M
EVGA B3 450W
Köszönöm!
Szétszedtem a gépet már, kitakarítottam és a tápból jön.
Meg a monitorból is.
Mikor hosszú ideig nem vagyok a helységben egyből megcsap a szag.
Megnéztem mindent és a monitor hátuljából jön. Elkezd hirtelen felmelegedni, aztán ez bocsátja ki ezt az érdekes szagot.
Érdekes mód itt ülök a másik gép előtt most a monitorral, még csak nem is langyos. Pedig ez is kb 2 órája van használva, mint a másik PC-n a mai naptól.
Tehát megnéztem, valóban ezekből jön a szag.
Pedig ebben a gépben még silányabb minőségű táp van, egy Chieftec iArena 450W-os.
Bár ez gyengébb konfig jóval, meg az Office-on és netes böngészésen kívül másra nincs használva.
A másik gép, amelyikkel a gondom van, viszont napi rendszeresen használattal megy.
Az ilyen GPS táppal nincs jó tapasztalatom.
Amivel "szerencsém" volt találkozni az mind rizikós volt.
Hoztak hozzám egy gépet, meg alaplapot hogy cseréljem ki neki, mert a régi meghalt.
Mint kiderült a táp volt a gond, és az újat is másodpercek alatt az örök bitmezőkre küldte.
Ezután hoztak hozzám egy másikat is, ott már tanulva a korábbi esetből,
külön indítva próbáltam elindítani, de a kismegszakító kapcsolóját is megolvasztotta.
Azóta kerülöm ezt a típust ennek a gyártónak.
Ez nem valami jó hír :(
A monitorra amúgy tud valaki valamit mondani? Szerintetek elbírja még, ha jelenleg semmi baja, nem is melegszik, de ez a jellegzetes égett szaga megmaradt?
Vagy azonnali cserét javasoltok? Mindenképp akarok újat venni, de ebben a hónapban sajnos nem engedhetek meg magamnak mindent, ezért kérdezem, hogy ha eddig rendellenesség nélkül működött a monitor, ez alatt azt értem semmi kép hiba, semmi kikapcsolás, semmi ehhez hasonló, használható még egy darabig, miután új tápot vettem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!