Mi érné meg nekem jobban? SSD vagy HDD? Esetleg SSD+HDD?
A tények:
- Asztali PC-re fogok váltani laptopról.
- Van nekem most benne 1TB-os HDD, amin összesen 250GB van lefoglalva, de ebből 100GB megy majd külső HDD-re, mert azon tárolom a dolgaimat, erre szoktam rá.
- Jelenleg Windows 8.1 fut, de lehet váltok még idén, vagy jövőre Windows 10-re.
- Szeretek játszani, ebből adódóan azért kell a hely, mert játék miatt lesz asztali PC vásárlás.
Szóval, árban jobban kijövök a HDD+SSD kombóval, mert az olyan kb. 35k, egy 120-as SSD meg 1TB-os HDD. Örülnék, ha gyors lenne a rendszer, ezért a csak HDD nekem picit már idejét múlt dolog, de persze még mindig lehet gyors, ha minőségit veszek. WD10EZEX amúgy a kiszemelt.
Ha csak SSD, akkor úgy gondolom nekem kell egy 500GB körüli darab a Windows, programok, játékok miatt.
A kérdés, hogy ha ekkora méretű SSD, akkor melyik a jó vétel ár/érték arányban?
Csak mert egyre jobban kezdem értelmetlennek látni azt, hogy vegyek 1TB-os HDD-t, miközben a negyede sincs általában kihasználva.
Kinek milyen kombó jött be játék+egyebek felhasználási körben?
Mindenképp ajánlok SSD-t, lehetőleg Samsung 850 EVO 250GB-osat, mivel manapság nagy méretűek a játékok. Én azokat szoktam SSD-re rakni amik HDD-ről rohadt lassan töltenek be pl. Mortal Kombat X/XL.
HDD-ből pedig jót választottál, az egyik legmegbízhatóbb, leggyorsabb.
Egyébként maga a Windows programokkal olyan 35-40GB lehet körülbelül.
250-es SSD-n van rendszer és az összes (nem túl sok, 20-30) program + a teljes Office, meg kb. 80 gigányi játék (a PC-re is megjelent 2 Forza). Az összes többi játék (Steam + Origin, kb. 15) egy 500 GB-os EVO-n (szintén SSD), és mindkettőn van még hely. Van a gépben még egy 1TB-os WD, de arra csak a FileHistory, az Origin telepítői és a Windows backup megy.
Bőven elférek, és van benne tartalék.
Filmek nincsenek a gépen, van rá külön szerverem, zenéket meg amióta van Spotify, AppleMusic nem töltöttem le.
Külső diszkre max. backup-olnék, mást biztosan nem, annyira lassú USB-n, hogy azt nem vagyok hajlandó elviselni :-)
Köszönöm a válaszokat!
Nem nagyon értek az SSD témához, de azt meglehet csinálni, hogy SSD-n a rendszer, HDD-n meg a játékok? Steam, Origin, Uplay egyaránt. Tehát megérti egymást a két külön fizikai egység, hogy az SSD-n a rendszer, a HDD-n meg a játékok?
Mert az nekem nem annyira mérvadó, hogy most 10-15-30 másodperccel gyorsabban töltsön be a játék. Mert ha működik, akkor elég nekem egy 250-es, de ha nem, akkor sajna kell az 500GB. GTA V 60+ GB, Mass Effect Andromeda szintén 60 körül, jön az Assassin's Creed Origins, nyilván az sem lesz kevés, új NFS, úgy hogy félek hamar kimeríteném a 250GB-ot... Mondjuk nem sokkal lennék beljebb árban, mert Samsung 850 Evo 250GB + 1TB WD HDD az 40.000 Ft. 1db 850 Evo 500GB meg 48k. Akkor már inkább az utóbbi +8 ezerért.
Persze, pont úgy van értelme az SSD-nek. Játékból is csak olyat rakj rá ami lassan tölt be, hisz a teljesítményén semmit sem javít, csak a betöltési időn. Ha nincs olyan fájlod amit szeretnél gyorsan elérni programokon és Oprendszeren kívül akkor elég 64GB SSD is, de mivel árban alig van különbség, így minimum 120GB legyen.
Ha szeretnél rá játékokat rakni akkor minimum 250GB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!