"Gamer" PC vélemény? (kép lent)
Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek erről a konfigurációról? Ár/érték, teljesítmény, kompatibilitás szempontjából, hogy látjátok "megéri" ez a gép full hd játékok futtatására, vagy lehetne ebből az árból jobb gépet is kicsiholni? Csak hozzáértők írjanak, köszönöm szépen :)
Most szivattok? ez van benne: Asus GTX1060 6GB GDDR5 DUAL-GTX1060-O6G videokártya
124.023 Ft
Szia, gondolom mindenképp a PCX-en szeretnéd összerakatni, így csak az ott kapható termékeket vettem számításba, illetve az ottani árakat vettem figyelembe. Amit én is jónak láttam azt meghagytam, emellett kizárólag csak a Gamer teljesítményt hagytam szem előtt így az én összeállításom a következő.
Táp: FSP 500W Hyper M
Gépház: NZXT S340 Elite CA-S340W-B4 fekete-piros
HDD: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
SSD: Kingston HyperX Savage 240GB SHSS37A/240G (TLC panel helett, minőségibb MLC panel)
Videokártya: MSI GTX1060 Gaming X+ 6G
Processzor: Intel Core i5-7500 BX80677I57500
Ram: Corsair 8GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Red
Alaplap: MSI B250 PC Mate
Processzorhűtő: Be quiet! Pure Rock BK009
+összeszerelés
BIOS frissítés felesleges, pénzkidobás. Ha nagyon fontosnak tartod otthon is simán elvégezheted.
Össz: 322.281 Ft (2017. 08. 06.)
ATYA-ÚR-ÉG. ENNYIRE JÓL JÁRTAM?
Még a bányászatos isten haragja előtt vettem GTX 1060-at májusban, és az általad képben linkelt kártya akkor még csak 90.000 Ft-ba került. :D Nem lenne érdemes várni a gép vásárlással? Én végül MSI Armor Editiont vettem, 6 gigásat, 90.000-ért.
Sajnos nem lehet a játékiparban és hardveriparban jósolni, hogy egy konfig meddig lesz jó. Egy 1060 6GB ma még simán hoz 70-80+ FPS-t, viszont egy 1050 Ti már csak 30-50 körül teljesít. Addig lesz jó a konfig, amíg a VGA nem kezd el konstans alacsony FPS-t termelni, proci szintén. Az i5 7500 egy jó erős középkategória, azzal is el lehet még lenni egy darabig.
Szóval hosszútávra nehéz PC-t venni, sokan hosszútávra terveznének, de szerintem nem lehet, nem is szabad nagyon. Egy konfig mindaddig jó, amíg a te igényeidet kielégíti. Ha ez 2-3 év, akkor 2-3, ha 5-6, akkor meg annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!