Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy FSP Hexa 400W-os táp...

N.mate kérdése:

Egy FSP Hexa 400W-os táp elegendő e egy GTX 1060-hoz?

Figyelt kérdés

Specifikációm i3-4170

ASROCK H81M-VG4

8GB DDR3 RAM

Jelenlegi GPU R7 260X

Tudom hogy valamelyet ez a processzor nem tudja kihajtani a gtx 1060-at de ez játék függő is. Videokártya cserét némileg fontosabnak tartom

Néztem pár tesztet hogy még is mennyit fogyaszt a GPU és terhelés alatt 170-180 w-ot evett ebből ki indulva reméltem hogy nem kell a táp csere. LINK: https://www.youtube.com/watch?v=KyMlMgMIrL8

(ui. ha esetleg semmi képpen sem felel meg a jelenlegi tápegység akkor legyetek szivesek ajánlani lehetőleg minnél olcsóbban merthát a videokártya nem tül olcsó :( )

2017. aug. 4. 20:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ott az egész rendszer fogyasztott 180W-t. A videokártya pedig 120W-ra van hitelesítve, ennél többet komoly OC nélkül nem is fogyaszthatna.
2017. aug. 4. 20:13
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem is ott az egész konfig fogyasztása van mérve.

Hexa az épp hogy elégséges kategória.

2017. aug. 4. 20:14
 3/12 anonim ***** válasza:

Elméletben igen, de vigyázz, van egy kis trükk a 1060-as kártyák között, nem mindegy ,hogy 6, vagy 8 pin az extra tápcsati igény, a nyolc pinnél már lehetnek problémáid, de a hat pines versenyzők meg értelemszerűen a órajelben, teljesítményben is lassabbak.

Ki van ez találva kérem, hogy önthesd a piszíbe a pénzed, mint egy feneketlen kútba... :)

2017. aug. 4. 20:23
 4/12 A kérdező kommentje:
Szóval szerintetek még elengendő lehet? Következő honapban cserélném a procit is és akkor már ezek alapján a tápot is. Plusz nem is tervezem OC-ni mivel nem igazán értek hozzó.
2017. aug. 4. 20:25
 5/12 anonim ***** válasza:

Kutakodtam fórumokon, nem egy ember írta hogy GTX 1060-at használ FSP Hexa 400-assal. Volt aki 8 pineset. A géped alap fogyasztása eléggé alacsony.

Lehetőleg ne a legbatársabb, 8 pines marketinggéjming verziót vedd, és akkor nem lesz probléma. A gyári OC hiánya nem fontos, de ezzel a táppal ne OC-zz!

2017. aug. 4. 20:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát amit néztem kártyát az 8 pines csatlakozója volt csak egy hónapot kéne kibírni akevesebb erőforráson plusz láthatod is hogy a CPU miatt nem is fog 100%-on menni csak 70-80% nemtudom hogy ez mennyire befolyásolja. ( lehet hülyeséget írtam mert hát inkább meg kérdezem töbször minthogy berakom a gépbe és elem indul )
2017. aug. 4. 20:29
 7/12 A kérdező kommentje:
Most fogom nemsokára meg kapni a fizetésem pontos összeget nem tudok de ha belefér veszek tápot is csak hát most még homályos hogy mennyit is költhetek ezért is kérdezősködöm hogy ha nem lenne annyi a bukszában hogy még egy táp is beleférjen akkor valahogy el vegetáljak a mostanival valahogy.
2017. aug. 4. 20:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Jól hangzik, nem akarsz nekem dolgozni egy random összegért cserébe? :D
2017. aug. 4. 20:40
 9/12 anonim ***** válasza:

A puding próbája az evés, nyilván ezt meg kell nézni, feleslegesen ne vegyél semmit. Itt az amperrel lehetnek problémák, képes e a táp kipréselni magából stabilan a pci-e csatin, amit kell.

De szerintem sem lesz gond, elég jó minőségű táp a Tied.

2017. aug. 4. 20:41
 10/12 A kérdező kommentje:

XD óra bérben vagyok és aza alapján kapom a fizetésem nem fix összegért melózom minnél többet vagyok benta egyértelműen többet is kapok de maradjunk a témánál

(20 vagyok szóval ha valami nem stimmelne képes vagyok kézbe venni már a dolgaim )

2017. aug. 4. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!