Processzor túlmelegedés?
A procim túlmelegszik szerintem, és a cpuid szerint is. Viszont az aida64 szerint nem. Sőtt szerinte hűvösebb mint a szobában a levegő. [link]
Ha a CPUID-t nézzük egyértelmű. De ha aidát nézzük...
BIOS-ban 48 volt.
Aida stress test alatt 58, de a CPUID 94-et mért.
AMD A8-6600k
Gigabyte f2a55ds3 rev3.0
Raijintek aidos
paszta meg valami coolermaster és aranyszínű.
Mit tegyek hogy normális legyen minden??
ennek még 2 évet ki kell bírnia.
egy órája kentem újra de nem javított.
Fizikai lehetetlenség, hogy a processzorod hűvösebb legyen mint a szoba levegője. Ugyanis lég hűtés van, ventilátor fújja és az a ventilátor a szoba 40 fokos hőjét fújja. Egy repülőgép turbinája is fújhatná akkor is lehetetlen lenne, hogy 40 fok alá menjen.
A processzorban több hő szenzor is van. A magok hőmérséklete és a processzoré, valamelyik csak jól működik.
aidanak hinnék én is.
viszont ha teljesen biztos akarsz lenni,akkor mérj rá hwinfo64-el is.nekem ez az egyetlen,ami mindig mindennél pontos hőmérsékletet írt.pl A4-4000-nél(sz r asrock lapban) minden más 5fokot ír,meg néha minuszba megy...másik gépemnél(G4400 @ 4.7GHz) szintén csak a hwinfo mondja meg a hőmérsékletet a bclk oc miatt.
szerintem más szenzort használ az aida, és más szenzort a CPUID, HWinfo látja mind a 2 értéket, AMD overdrive nem tudom milyen hőmérsékleti margóra gondol (talán a megengedhetőre, fogalmam sincs) de a hőmérséklete még így is nagyon magasnak tűnik. de már arra is gondoltam hogy egyszerűen gagyi alaplaphoz gagyi szenzor jár és többet mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!