GyK Tagok. Nektek mi a személyes meglátásotok az AMD mostani helyzetéről?
Ugye eddig az Intel dominálta a piacot, viszont most elég nagy visszatérést rendezett az AMD a ryzen 7/5/3, és a threadripperrel(tudom hogy még nem jelent meg, de egy leak benchmark szerint veri az egyik i9 proci.).
A vega a legújabb GPU architektúrájuk, ami véleményem szerint nem lett rossz (over 1070 performance kevesebb 400 dollárért), viszont marketing egy vicc volt.
A ryzen miatt az Intel rászorult egy gyors ellen támadásra, ami a core i9 extreme lett. Amit én hallottam róla az nem sok jó (2.5 GHz alapórajel a flagshipnek, kazán, "rushed attempt to counter amd")
Szóval ti mit gondoltok erről a mostani helyzetről? Nagyot odavágtak az intelnek, vagy esélyük sincs hosszú távon?
Mindenkinek érdekel a véleménye
-NinjaCat
„Na igen, csak a húzást egy idő után nem fogja tolerálni a processzor, és jól odaég.”
„Az előző emberke aki mondta hogy a ryzen 3 1200( oc-val) jobb mint a 7600 az vegyen a ryzen-re egy drága hűtőt és fél év múlva dobja el mindkettőt a túlhajtás miatt!!”
Tuningolt már valaha processzort az az okostojás, aki ezt leírta? :D Könyörgöm, semmi baja nem lesz annak a szerencsétlen processzornak ha értelmes hűtés van rajta és nincs agyonfeszelve.
Most veszem észre hogy az írtam hogy elveri. Azt akartam hogy majdnem elveri. Na mindegy. Az sem kizárt hogy ha folyékony nitrogénnel hűtöd és felhúzod 7 GHz-re akkor verné.
Amúgy csak hamarabb megy tőle tönkre, de semmi komolyabb baja nem lesz.
A normális hűtés (ventilátor) akkora fordulatszámon amekkora az i5 ellen kell nem sokat bírna, illletve ha nincs meg a megfelelő hűtés megsül a processzor!
Ezek mellett meg kell fizetni a drága hűtést és kell egy combos táp is hozzá, és ha ezeket nézzük ugyan ott vagyunk mint egy gyári ventilátoros nem agyonhúzott i5-tel!
Közben nagyon offolt a téma.
Még várom a véleményeket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!