Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GyK Tagok. Nektek mi a személy...

GyK Tagok. Nektek mi a személyes meglátásotok az AMD mostani helyzetéről?

Figyelt kérdés

Ugye eddig az Intel dominálta a piacot, viszont most elég nagy visszatérést rendezett az AMD a ryzen 7/5/3, és a threadripperrel(tudom hogy még nem jelent meg, de egy leak benchmark szerint veri az egyik i9 proci.).

A vega a legújabb GPU architektúrájuk, ami véleményem szerint nem lett rossz (over 1070 performance kevesebb 400 dollárért), viszont marketing egy vicc volt.

A ryzen miatt az Intel rászorult egy gyors ellen támadásra, ami a core i9 extreme lett. Amit én hallottam róla az nem sok jó (2.5 GHz alapórajel a flagshipnek, kazán, "rushed attempt to counter amd")

Szóval ti mit gondoltok erről a mostani helyzetről? Nagyot odavágtak az intelnek, vagy esélyük sincs hosszú távon?

Mindenkinek érdekel a véleménye

-NinjaCat

2017. júl. 31. 20:32
1 2
 11/16 szántóvető ***** válasza:
ezt a kérdező állította.
2017. júl. 31. 22:51
 12/16 anonim ***** válasza:

„Na igen, csak a húzást egy idő után nem fogja tolerálni a processzor, és jól odaég.”

„Az előző emberke aki mondta hogy a ryzen 3 1200( oc-val) jobb mint a 7600 az vegyen a ryzen-re egy drága hűtőt és fél év múlva dobja el mindkettőt a túlhajtás miatt!!”

Tuningolt már valaha processzort az az okostojás, aki ezt leírta? :D Könyörgöm, semmi baja nem lesz annak a szerencsétlen processzornak ha értelmes hűtés van rajta és nincs agyonfeszelve.

2017. aug. 1. 00:34
 13/16 A kérdező kommentje:

Most veszem észre hogy az írtam hogy elveri. Azt akartam hogy majdnem elveri. Na mindegy. Az sem kizárt hogy ha folyékony nitrogénnel hűtöd és felhúzod 7 GHz-re akkor verné.

Amúgy csak hamarabb megy tőle tönkre, de semmi komolyabb baja nem lesz.

2017. aug. 1. 01:18
 14/16 anonim ***** válasza:

A normális hűtés (ventilátor) akkora fordulatszámon amekkora az i5 ellen kell nem sokat bírna, illletve ha nincs meg a megfelelő hűtés megsül a processzor!

Ezek mellett meg kell fizetni a drága hűtést és kell egy combos táp is hozzá, és ha ezeket nézzük ugyan ott vagyunk mint egy gyári ventilátoros nem agyonhúzott i5-tel!

2017. aug. 1. 08:37
 15/16 anonim ***** válasza:
Ebből azt akartam kihozni hogy pénzben majdnem ugyanott vagyunk
2017. aug. 1. 08:38
 16/16 A kérdező kommentje:

Közben nagyon offolt a téma.

Még várom a véleményeket

2017. aug. 1. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!